Nyilvános műhely a Józsefváros Esélyegyenlőségi Programról

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Nyilvános műhely a Józsefváros Esélyegyenlőségi Programról

A Józsefvárosi Önkormányzat felülvizsgálja a Helyi Esélyegyenlőségi Programot (HEP) alapdokumentumként meghatározza a kerületi esélyegyenlőségi törekvéseit.

A Józsefvárosi Esélyegyenlőségi Program célja, hogy az élet valamennyi területén szolgálja:

  • a hátrányos megkülönböztetés megelőzését, ezáltal elősegíti az egyes társadalmi csoportok tagjainak esélyegyenlőségét, melynek megteremtése az állam, az önkormányzat és intézményei, a civil szervezetek és a magánszemélyek feladata;
  • a lakóhelyi szegregáció, a vallási, etnikai, kulturális, világnézeti, szexuális és egyéb kisebbségben élő társadalmi csoportok marginalizációjának és negatív megkülönböztetésének felszámolását;
  • a lakhatási szegénység felszámolását, ezen keresztül is biztosítva a kerület minden polgárának a tisztességes, emberhez méltó megélhetés ezen alapfeltételét;
  • a hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci integrációját, hátrányainak felszámolását, foglalkoztatási és tisztességes megélhetési esélyeik javítását, méltóságteljes életkörülményeik biztosítását.

Nyilvános műhelyünkre azokat a helyi lakókat és civil szervezeteket és közösségeket várjuk, akik szeretnék megosztani véleményüket és visszajelzéseiket a programról.

A Program innen letölthető: https://jozsefvaros.hu/otthon/hirdetotabla/hirek/2022/09/velemenyezze-jozsefvaros-eselyegyenlosegi-programjat/

Mikor? 2022. október 12. szerda 17-19 óra 

Hol? Kesztyűgyár Közösségi Ház (Mátyás tér 15.)

A műhelyre nem szükséges az előzetes regisztráció.

A műhelyet élőben közvetítjük a Józsefvárosi Önkormányzat Facebook oldalán: facebook.com/jozsefvaros.hu

A műhelyen készült videófelvétel itt megtekinthető >>>

Ha nem tud részt venni a műhelyen vagy véleményét írásban is elküldené, küldje el azt nekünk írásban a reszvetel@jozsefvaros.hu email címre 2022. október 29-ig!

Ha Ön olyan szervezetben dolgozik, amely az esélyegyenlőségért dolgozik Józsefvárosban, akkor lehetősége van arra is, hogy csatlakozzon a Helyi Esélyegyenlőségi Programért Felelős Fórumhoz, amely hosszú távon és formális keretek között monitorozza a HEP végrehajtását.

A HEP Fórumhoz ebben az évben 2022. november 1-ig van lehetőség csatlakozni. A jelentkezés módja egy jelentkezési űrlap kitöltése, amelyet itt talál >>>  A nem kötelezően bevonandó tagok felvételéről az illetékes alpolgármester dönt.

Tovább információ: Közösségi Részvételi Iroda reszvetel@jozsefvaros.hu

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!