Nyilvános műhely a Józsefváros Esélyegyenlőségi Programról

event_available Utolsó frissítés:

A Józsefvárosi Önkormányzat felülvizsgálja a Helyi Esélyegyenlőségi Programot (HEP) alapdokumentumként meghatározza a kerületi esélyegyenlőségi törekvéseit.

A Józsefvárosi Esélyegyenlőségi Program célja, hogy az élet valamennyi területén szolgálja:

  • a hátrányos megkülönböztetés megelőzését, ezáltal elősegíti az egyes társadalmi csoportok tagjainak esélyegyenlőségét, melynek megteremtése az állam, az önkormányzat és intézményei, a civil szervezetek és a magánszemélyek feladata;
  • a lakóhelyi szegregáció, a vallási, etnikai, kulturális, világnézeti, szexuális és egyéb kisebbségben élő társadalmi csoportok marginalizációjának és negatív megkülönböztetésének felszámolását;
  • a lakhatási szegénység felszámolását, ezen keresztül is biztosítva a kerület minden polgárának a tisztességes, emberhez méltó megélhetés ezen alapfeltételét;
  • a hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci integrációját, hátrányainak felszámolását, foglalkoztatási és tisztességes megélhetési esélyeik javítását, méltóságteljes életkörülményeik biztosítását.

Nyilvános műhelyünkre azokat a helyi lakókat és civil szervezeteket és közösségeket várjuk, akik szeretnék megosztani véleményüket és visszajelzéseiket a programról.

A Program innen letölthető: https://jozsefvaros.hu/otthon/hirdetotabla/hirek/2022/09/velemenyezze-jozsefvaros-eselyegyenlosegi-programjat/

Mikor? 2022. október 12. szerda 17-19 óra 

Hol? Kesztyűgyár Közösségi Ház (Mátyás tér 15.)

A műhelyre nem szükséges az előzetes regisztráció.

A műhelyet élőben közvetítjük a Józsefvárosi Önkormányzat Facebook oldalán: facebook.com/jozsefvaros.hu

Ha nem tud részt venni a műhelyen vagy véleményét írásban is elküldené, küldje el azt nekünk írásban a reszvetel@jozsefvaros.hu email címre 2022. október 29-ig!

Ha Ön olyan szervezetben dolgozik, amely az esélyegyenlőségért dolgozik Józsefvárosban, akkor lehetősége van arra is, hogy csatlakozzon a Helyi Esélyegyenlőségi Programért Felelős Fórumhoz, amely hosszú távon és formális keretek között monitorozza a HEP végrehajtását.

A HEP Fórumhoz ebben az évben 2022. november 1-ig van lehetőség csatlakozni. A jelentkezés módja egy jelentkezési űrlap kitöltése, amelyet itt talál >>>  A nem kötelezően bevonandó tagok felvételéről az illetékes alpolgármester dönt.

Tovább információ: Közösségi Részvételi Iroda reszvetel@jozsefvaros.hu

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!