Hamarosan indul a kivitelezés a Práter és Tömő utcákban!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Hamarosan indul a kivitelezés a Práter és Tömő utcákban!

Eredményes lett a közbeszerzési eljárás, így hamarosan indul a Corvin Sétány program részeként a két utca kivitelezése. Iratkozzon fel a RÉV8 hírlevelére a rev8.hu/hirlevel oldalon, ha nem szeretne lemaradni az építkezés pontos kezdetéről.

Idén megújul a Práter utca Futó és Szigony utca közötti szakasza, illetve a Tömő utca Leonardo da Vinci és Szigony utca közötti szakasza. A közbeszerzést a 2023. március 6-i Költségvetési és Pénzügyi Bizottság eredményesnek találta és az önkormányzat néhány napon belül aláírja a nyertes kivitelezővel a szerződést. A szerződéskötéstől számított 30 napon belül leegyeztetjük a kivitelezővel az építkezés menetét, valamint a kivitelezőnek meg kell szereznie a munkakezdéshez szükséges engedélyeket. A kivételezés 2023 tavaszán indul és várhatóan november végéig tart majd.

A Práter és Tömő utcák terveiről szóló korábbi kérdőívünket 345-en töltötték ki. A kérdőív egyik fontos tanulsága az volt, hogy a kitöltők olyan utcát szeretnének ahol biztonságosan lehet közlekedni. függetlenül attól, hogy gyalogolnak, kerékpároznak vagy autóval közlekednek. Ezen kívül több fát és zölfelületet is szeretnének, valamint több hulladékgyűjtőt és padot is kértek a lakók. Ha kiváncsi a lakossági véleményezés eredményeire, olvassa el korábbi cikkünket.

A tervezésnél tehát a fő szempont az volt, hogy olyan utcák jöjjenek létre, ahol a gyalogosok biztonságban érzik magukat, és kényelmesebben tudnak eljutni egyik pontból a másikba. Ezért például több új zebrát alakítunk ki a Práter utcában, valamint olyan kiemelt kereszteződéseket, amelyek sokkal biztonságosabbak lesznek minden közlekedő számára.

A tervek szerint a Práter utcában 29 fát telepítünk, viszont a Tömő utcánál csak akkor tudjuk megmondani, hogy biztosan tudunk-e fásítani, miután feltártuk a közműveket. Sajnos előfordulhat, hogy a közművek elhelyezkedése nem engedi meg, hogy fákat telepítsünk az utcában.

A terv főbb jellemzői:

  • akadálymentes, belátható és biztonságos csomópontok,
  • szélesebb járdák,
  • kétirányú kerékpározás,
  • megújul a közvilágítás,
  • fák ültetése, ahol azt a közművek lehetővé teszik,
  • több koncentrált rakodóhely kijelölése.

2023. március 21-én 17 órakor a Rév8 munkatársai kitelepülnek a Práter és a Szigony utca sarkára (Práter utca 44-50.), és elhozzák magukkal az utcák terveit. Várunk mindenkit sok szeretettel a tervbemutató eseményen >>>

Addig is nézze meg a terveket a http://rev8.hu/prater-tomo/ oldalon, és ha kérdése van, jöjjön el a tervbemutatóra, vagy írjon nekünk az info@rev.hu címre!

Ha nem szeretne lemaradni a kivitelezés indulásáról, iratkozzon fel a RÉV8 hírlevelére a rev8.hu/hirlevel oldalon. A hírlevélben rendszeresen hírt adunk majd a kivitelezés aktuális állásáról, és arról, hogy a lezárások, hogyan alakulnak majd a két utcában.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!