Szavazzon a Közösségi Részvételi Irodára a Kreatív Bürokrácia Fesztiválon!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Szavazzon a Közösségi Részvételi Irodára a Kreatív Bürokrácia Fesztiválon!

Közben megismerkedhet a modern közigazgatás kiemelkedő példáival is a világ minden tájáról.

A Kreatív Bürokrácia fesztivál (Creative Bureaucracy Festival) a közösségi problémákra adott kiváló, kreatív megoldásokat és a mögöttük álló embereket állítja reflektorfénybe. Az apró kiigazításoktól a nagy jövőképekig mindenre fény derül! A fesztivál a “nem, mert” kultúrából az “igen, ha” kultúrába történő átmenetet képviseli, amely felkarolja a kísérletezést és az új ötleteket. Ezzel a fesztivál célja, hogy felfrissítse a közigazgatást és új tehetségeket szólítson meg. A fesztivál 2023-ban a március 23-i Online Nyitónappal és a június 15-i élő eseménnyel tér vissza Berlinbe.

Élő fesztivál Berlinben – 2023. június 15.

Minden évben több mint 1000 nemzetközi résztvevő csatlakozik a Kreatív Bürokrácia Fesztiválhoz a kormányzás, a politika, a civil társadalom és más, a változásért dolgozó szervezetek részéről, hogy megosszák és ünnepeljék az innovatív közigazgatás kiemelkedő példáit. A fesztivál 2023. június 15-én visszatér Berlinbe, hogy újragondolja közintézményeink elveit, folyamatait és gyakorlatait. Tavaly, 2022-ben a fesztiválon több mint 60 előadáson, szemináriumon, beszélgetésen és műhelybeszélgetésen keresztül mutatkozott be a 43 különböző országból érkező több mint 150 előadó. Ebben az évben is ekkora sokszínűségre lehet számítani!

Online nyitónap – 2023. március 23. 

Az élő berlini fesztivált megelőzően a március 23-i Online Nyitónap előremutató ötletekkel és projektekkel indítja be a közigazgatási innováció új évét. Az online esemény a fesztivál zsűrije által a nyilvános felhívásra jelentkezők közül kiválasztott pályaművekből áll. Arról, hogy az online nyitónapon bemutatott pályművek közül melyik legyen az a hat, ami helyet kap a júniusi élő nagyszínpadon, a közönség dönt.

Csatlakozzon az Online nyitónaphoz március 23-án és nézze meg, hol és hogyan alakítják át úgy a közigazgatást, hogy az valóban az emberek igényeit szolgálja.

Az Online nyitónapra itt tud regisztrálni (a részvétel ingyenes): https://www.eventbrite.de/e/creative-bureaucracy-festival-digital-kick-off-day-tickets-524353705047

Közönségszavazás: Szavazzon a józsefvárosi Közösségi Részvételi Irodára!

A Józsefvárosi Önkormányzat is beadta jelentkezését a Kreatív Bürokrácia Fesztiválra. A felhívásra összesen 200 pályázat érkezett, melyek közül 40-et választottak ki az Online Nyitónapra. A Közösségi Részvételi Irodáról készült pályázatunk az egyetlen, amit  Magyarországról választottak ki, hogy online bemutathassuk munkánkat.

Ha 2023. március 16. és március 23. között elég szavazatot kapunk, akkor lehetőségünk lesz arra, hogy ne csak online, de a berlini fesztiválon élőben is bemutatkozhassunk. Ha tetszik, amit csinálunk és támogatja a részvételi önkormányzást, kérjük, szavazzon ránk!

Itt lehet szavazni a Közösségi Részvételi Irodára: The Office of Community Participation: Shifting Organisational Culture – mindenkinek egy szavazata van

Mi az a Közösségi Részvételi Iroda?

A józsefvárosi Közösségi Részvételi Iroda a közösségi alapú társadalmi változások katalizátoraként működik Budapest 8. kerületében. Ez volt az első ilyen iroda, amelyet Magyarországon helyi önkormányzatban létrehoztak. Mint ilyen, elinduláskor egyszerre szembesültünk a merev bürokrácia berögzült kultúrájával és a központi kormányzat elnyomó rendszerével. Az iroda 2020-as indulása óta azon dolgozik, hogy megváltoztassa a szervezeti kultúrát a józsefvárosi polgármesteri hivatalban és az önkormányzati intézményekben és gazdasági társaságaiban. A célunk az, hogy a helyi szolgáltatások biztosítása és a helyi problémák megoldása nyitott, rugalmas, polgárközpontú és részvételen alapuló legyen. Ezzel együtt az Iroda támogatja a helyi lakosokat és közösségeket abban is, hogy a közösségfejlesztés és a közösségszervezés révén aktívvá és hatékonnyá váljanak érdekeik képviseletében.

További információ a Közösségi Részvétel Irodáról a Fesztivál honlapján: https://creativebureaucracy.org/event/the-office-of-community-participation-shifting-organisational-culture/

További információ a Közösségi Részvételi Irodáról az önkormányzat honlapján: https://jozsefvaros.hu/reszvetel/

Ha meg szeretné nézni a bemutatkozó videónkat, vegyen részt az Online nyitónapon élőben! Az irodát az Online Nyitónapon Udvarhelyi Tessza, az iroda vezetője mutatja be 2023. március 23-án 14.15 és 15.00 óra között. Az Online nyitónapra itt tud regisztrálni (a részvétel ingyenes): https://www.eventbrite.de/e/creative-bureaucracy-festival-digital-kick-off-day-tickets-524353705047

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!