Losonci téri dallamok és gyerekrajz pályázat díjátadó

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Losonci téri dallamok és gyerekrajz pályázat díjátadó

Áprilisban megkérdeztük a gyerekeket, hogy nekik mit jelent a Losonci téri lakótelep.

Május 5-én pénteken 16 órakor pedig bemutatjuk a nyertes alkotásokat a Szigony utcában lévő űrhajókon, és fellép a Haj Ku Minyé zenekar.

Az is előfordulhat, hogy a legjobb rajzok a Marsra is eljutnak.

Jöjjön el, és ünnepeljük meg együtt a nyerteseket!

A Losonci téri gyermekrajz pályázat és kiállítás célja az volt, hogy megnézzük: hogyan látják a Losonci téri lakótelepet az óvodások és az iskolások. A gyerekek valószínűleg sok olyan dolgot látnak az utcákon és tereken, amit a felnőttek sokszor észre sem vesznek. A Józsefvárosi Önkormányzat most a gyerekek szemszögéből szeretné megmutatni a lakótelepet.

A kiállított művek, a Losonci téri Általános Iskola és a Józsefvárosi Óvodák Virágkoszorú és Napvirág Tagóvodákba járó gyerek alkotásai, amelyek a Rév8 pályázatára érkeztek be.

Az alkotásokról május 5-én lerántjuk a leplet a Losonci téri űrhajókon, és átadjuk a legjobban sikerült alkotásokért járó díjakat az ifjú művészeknek.

A díjátadót követően a frissen alakult Haj Ku Minyé zenekar lép fel, a hagyományteremtő józsefvárosi köztéri dallamok sorozat keretében.

A Haj Ku Minye, (magyarul: Gyere Velem) egy 2022. októberében nyolcadik kerületi roma fiatalokból alakult zenekar.  Az együttes érdekessége, hogy a tagok származása a cigányságon belül is különböző. Orsós Róbert beás cigány származású, 7 hangszeren (tambura, nagybőgő, gitár, citera, cajon, tambura-brács és hegedű) kiválóan játszik. Balogh Dzsenáró oláh cigány gyökerekkel rendelkezik, és a kanna, kanál, cigánytáncok világában mozog otthonosan. Ignácz Bálint pedig a muzsikus cigány zenei világot ismeri jól. A közös és mégis különböző gyökerek mellett, ami egyértelműen összeköti őket az a zene szeretete, fiatalságuk és Józsefváros.

Autentikus cigány szerzemények és mai zenék mellett a gyerekdalok kiváló ismerői is. Az első nagy fellépésük 2023. március 23-án volt az A38-as hajón, ahol nagy sikert arattak.

Jöjjön el, avassuk fel együtt a kiállítást és ünnepeljük meg, hogy itt a tavasz!

Látogasson el az esemény oldalára: https://fb.me/e/2z9B6buIa

Akinek van kedve, vonuljon át a Brunszvik Júlia térre, ahol folytatódik a mulatság: https://fb.me/e/10DEQnh6Q

Ha kíváncsi arra, hogyan alakul át a Losonci téri lakótelep, látogasson el a http://rev8.hu/losonci-ter/ oldalra, ahol megnézheti a terveket.

Ha pedig valamilyen kérdése van az eseménnyel kapcsolatban, írjon az info@rev8.hu email címre.

​​A projekt a Budapest 150 emlékév részeként, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Művelődési Központ anyagi támogatásával valósul meg.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!