Véleményezze a Jázmin tér tervét!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Véleményezze a Jázmin tér tervét!

Elkészült a Jázmin tér koncepcióterve, amit 2023. augusztus 31-ig lehet véleményezni egy online kérdőív formájában. Ha ideje engedi, jöjjön el tervbemutató eseményeinkre!

Ha inkább személyesen osztaná meg véleményét a tervekkel kapcsolatban, szeretettel várjuk tervbemutató eseményeinken, ahol a Rév8 kollégáival beszélgethetnek a tervekről az érdeklődők.

Beszélgessünk a Jázmin tér terveiről!

2023. augusztus 17., csütörtök 16 óra és 2023. augusztus 23., szerda 16 óra

Jázmin tér (Tömő és Füvészkert utca sarok)

A Jázmin tér a Tömő, a Füvészkert és a Jázmin utcák által határolt terület. Új nevét a közösségi tervezési alkalmakon kapta, ahol sok zöldet, izgalmas játszóteret, pihenési és sportolási lehetőséget kértek a környék lakói. Ha kíváncsi a tervezési alkalmak eredményeire, olvassa el cikkünket itt.

A téren három zónát jelöltünk ki: Pihenő zóna, Mozgós zóna és a Játszótér. A három zónát a közösségi tervezéseken elhangzott javaslatok alapján jelölte ki a tervező. Így minden korosztály számára lesz valamilyen mozgási lehetőség: lehet majd ücsörögni a fák alatt,  pingpongozni és akár csocsózni is. A tér körül egyelőre nem lesz kerítés, az átadástól számított egy év múlva felülvizsgáljuk a tapasztalatokat. A kerítés nyomvonala a terven szerepel, tehát az utólag is beilleszthető majd a tér szerkezetébe. Viszont a Játszótér lehatárolásának kérdését a lakókra bízzuk a kérdőívben.

A zónák elhelyezkedését az határozta meg, hogyan alakulnak a fényviszonyok a téren. Így például a Mozgós zóna a legárnyékosabb részre került, hiszen a sportoláshoz jobb, ha nem tűz ránk a nap. A másik fontos szempont a tervezésnél az volt, hogy a lehető legtöbb zöldfelületet hozzuk létre. A tervező arra is figyelt, hogy olyan parkot alakítson ki, amely hasonlít a természetben létező növénytársulásokra. Ez azt jelenti, hogy lesznek évelők, kis bokrok, cserjék, valamint különböző magasságú fák is. Így a növények segítik egymást, könnyebben elvezetik a vizet egy-egy hirtelen lezúduló eső esetén, nyáron pedig hűtik a teret..

A kérdőívben a kitöltőknek lehetőségük van külön-külön is véleményezni a zónákat, valamint a tér egészével kapcsolatban is leírhatják javaslataikat.

A kérdőív kitöltésének határideje: 2023. augusztus 31.

A kérdőívet ezen a linken lehet elérni.

A Facebook esemény. 

Ha kérdése van a tervekkel vagy a kérdőívvel kapcsolatban, látogasson el a https://rev8.hu/jazminter weboldalra, vagy írjon az info@rev8.hu címre.

Ha nem szeretne lemaradni a Jázmin térrel kapcsolatos hírekről, akkor iratkozzon fel a RévÉV8 hírlevelére a http://rev8.hu/hirlevel/ oldalon.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!