Gyere, ünnepeld velünk a gyermekjogok világnapját! 

Utolsó frissítés:

Gyere, ünnepeld velünk a gyermekjogok világnapját! 

Szeretettel várunk november 18-án, szombaton délután 2 órától a Kesztyűgyár Közösségi Házban (Mátyás tér 15.).

Programok gyerekeknek és fiataloknak 

A mi Józsefvárosunk – Milyen emlékek kötnek a terekhez, parkokhoz? Melyik a kedvenc útvonalad? Mit mutatnál meg az idelátogatóknak? Miből lehetne több? Min változtatnál?

Van egy óriási Józsefváros-térképünk. Mutasd meg, hogy szerinted milyen most a kerület, és azt is, hogy milyennek szeretnéd látni. Rajzolj rá, építs, helyezz el rajta matricákat, tervezd újra. Mondd el, milyen egy igazán gyerekbarát város.

A közös ötletelés és történetmesélés mellett zászlótervezéssel is várunk. Lesz még társasjáték- és chillsarok, sőt gyermekjogi foglalkozás is.

Amíg a gyerekek és a fiatalok terveznek és beszélgetnek, a felnőttekről sem feledkezünk meg. A beszélgetősarokban azt járjuk körül, hogyan tehetnénk jobbá a gyerekek és fiatalok számára Józsefvárost.

Mit ünneplünk november 20-án?

A világ országait tömörítő ENSZ közgyűlése – mintegy tíz év előkészítő munka után – 1989. november 20-án fogadta el a Gyermekjogi Egyezményt.

Ez írja le azokat a gyerekek védelmével, alapvető szükségleteik biztosításával és a döntésekben való részvételével kapcsolatos jogokat, amelyeket minden államnak biztosítania kell. Máig ez a legtöbb ország által elfogadott nemzetközi emberi jogi dokumentum.

Ezt szeretnénk megünnepelni veletek november 18-án.

Minden érdeklődőt várunk szeretettel ingyenes programjainkon.

Mi az a JóKer?

A JóKer Józsefváros Gyerek- és Ifjúsági Részvételi Programja, amely nemcsak a közös gondolkodásról, a közös tervezésekről és döntésekről szól, hanem arról is, hogy megismerjük egymást, és játsszunk, beszélgessünk, érezzük jól magunkat együtt.

A néhány hónapja indult program eddigi eredményeiről itt írtunk.

A tervek szerint a következő másfél évben gyerekbarát kerekasztalokat szervezünk, gyerek- és ifjúsági tanácsot alakítunk, több intézményben a gyerekek és a fiatalok is dönthetnek majd arról – külön részvételi költségvetés keretében –, mire fordítsanak forrást az egyes intézmények, interaktív gyerekjogi foglalkozásokat szervezünk, külön programot indítunk az érdeklődő szülőknek, bőséges képzést kapnak a gyerekekkel és fiatalokkal dolgozó szakemberek, de legfőképpen: nagyon sokat fogunk gyerekekkel és fiatalokkal találkozni, és azon dolgozni, hogy minél inkább hallassák a hangjukat, és részt vegyenek az őket is érintő döntésekben.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!