Közösségi fogadóóra a Józsefvárosban élő külföldieknek

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Közösségi fogadóóra a Józsefvárosban élő külföldieknek

Józsefváros nagyon sok olyan ember otthona, akik  nem magyar állampolgárok. A fővárosban itt él a legtöbb külföldi, kb. 9000 ember, vagyis a kerület lakosságának kb. 15%-a. Az itt élő külföldiek nagyon sokféle jogcímen élnek itt (menekültek, menedékesek, tartózkodási engedéllyel rendelkezők, EU-s állampolgárok) és nagyon sokféle nyelvet beszélnek az angoltól a szerben át a vietnámi nyelvig.

A Józsefvárosi Önkormányzat 2019 óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az itt élő külföldiek számára is elérhetővé tegye az önkormányzat szolgáltatásait és a fontos kerületi híreket. Ezért van például az önkormányzatnak külön angol nyelvű honlapja és ezért van lehetőség feliratkozni angol nyelvű hírlevélre is, ahol rendszeresen küldünk híreket az itt élő nem magyar anyanyelvű lakóknak. A kerület intézményei, pl. az óvodák és bölcsődék is kiemelt figyelmet fordítanak az itt élő külföldi gyerekek és szüleik igényeire. Szeretnénk, ha az itt élő külföldiek még jobban megismernék az önkormányzatot, az általunk nyújtott szolgáltatásokat és lehetőségeket és így még inkább a közösségünk tagjainak érezzék magukat.

Az önkormányzat régóta szervez közösségi fogadóórákat Józsefváros negyedeiben és tematikus lakossági fórumokat is, de most egy különleges eseményre készülünk. 2024 elején angol nyelvű közösségi fogadóórát szervezünk, ahova szeretettel várunk minden a kerületben élő nem magyar állampolgárt, az ő családtagjaikat és a velük dolgozó szakembereket is.

Mikor? 2024. január 17. szerda 17-19h

Hol? Mira interkulturális közösség  (Lujza utca 36.)

A közösségi fogadóórán Józsefváros városfejlesztésért felelős alpolgármestere, Rádai Dániel és a Közösségi Részvételi Iroda vezetője, Udvarhelyi Tessza tartanak rövid tájékoztatót az önkormányzat működéséről, arról, hogy miben tudunk segíteni az itt élő külföldieknek és az itt elérhető szolgáltatásokról. Utána lesz lehetőség kérdéseket feltenni, észrevételeket és javaslatokat is megfogalmazni.

Várunk mindenki szeretettel!

További információ:

Közösségi Részvételi Iroda

1082 Budapest, Baross u. 63-67. fszt. 3/1. reszvetel@jozsefvaros.hu +36 1/459-2139 + 36 20/ 258-6713 (pénteki napokon!)

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!