Véleményezze a megújuló Dankó utca tervét!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Véleményezze a megújuló Dankó utca tervét!

A Dankó utca összeköti a Magdolna negyed két központi terét, a Mátyás teret és a Kálvária teret, és az ott lévő buszmegállókkal is kapcsolatot biztosít. Az utca sokak számára fontos, de jelenleg nem igazán barátságos. A Józsefvárosi Önkormányzat szeretné megújítani ezt az útvonalat, ezért elkészítette a Dankó utca megújításának koncepcióterveit.

Ha kíváncsi ezekre, és szeretné elmondani a véleményét, töltse ki kérdőívünket 2024. január 21-ig itt: https://jozsefvaros.hu/go/dankoutca/

A Dankó utca megújításával egy biztonságos, fásított zöldfolyosó jön létre, amely csillapított gépjárműforgalmával kényelmes a gyalogosok számára, valamint kerékpáros útvonalként is működik. A terv szerint a kereszteződésekben és azok között további három helyen az útpálya fel lenne emelve a járda síkjába. Így a gyalogosok számára kényelmes átkelőhelyek jönnek létre, a járművezetőknek pedig lassítaniuk kell. 

Látványterv

A tervezésnél fontos szempont volt, hogy a lehető legtöbb helyen hozzunk létre zöldfelületeket, és minél több fát telepítsünk. Az utcában 31 db talajkapcsolatos fa kaphat helyet a parkolósávban és további 430 m2 zöldfelületet jöhet létre.

A Dankó utcában a terv szerint a nemrég bevezetett forgalomcsillapítás során kialakított forgalmi rend megmarad. A kétoldali párhuzamos parkolóhelyeket fák és zöldfelületek szakítanák meg. A Dankó utca 9-15. szám intézményei előtt nem lennének parkolóhelyek, itt szélesebb járdafelület és zöldsáv kapna helyet. Így a teljes utcában összesen a korábbi 118  helyett 70  parkolóhely maradna meg.

A Dankó utca megújítására készült koncepcióterv legfontosabb elemei:

  • a lehető legtöbb fa ültetése és zöldfelületek, növényágyások kialakítása
  • egyirányú, csillapított gépjárműforgalom
  • kétirányú kerékpározhatóság
  • széles járdák, gyalogosok biztonságát szolgáló kiemelt kereszteződések
  • további, járdasíkba emelt utca keresztezési lehetőségek
  • kétoldali párhuzamos parkolás
  • új burkolatok, köztéri berendezési tárgyak

Mondja el véleményét a koncepciótervekről 2024. január 21-ig! A kérdőívet ezen a linken érheti el: https://jozsefvaros.hu/go/dankoutca/

Ha inkább személyesen osztaná meg véleményét velünk, akkor szeretettel várjuk tervbemutató eseményünkön, ahol a Józsefvárosi Önkormányzat és a RÉV8 kollégáival, valamint a tervezőkkel beszélgethetnek a tervről az érdeklődők.  

Dankó utca tervbemutató

2024. január 15. hétfő 18 óra

helyszín: Kesztyűgyár 

Az esemény Facebook oldala: https://fb.me/e/3ffn5UX8W

Ha kérdése van a tervekkel kapcsolatban írjon az info@rev8.hu címre. Ha pedig nem szeretne lemaradni az utcák fejlesztésével kapcsolatos hírekről, iratkozzon fel a RÉV8 hírlevelére a https://rev8.hu/hirlevel/ oldalon.

További információ: https://rev8.hu/danko-utca/

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!