Véleményezze a megújuló Német utca tervét!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Véleményezze a megújuló Német utca tervét

A Német utca a Csarnok negyed egyik fő utcája, ami összeköti a kerület két fontos terét, a Rákóczi teret és Horváth Mihály teret. Ezen kívül bekapcsolódik a Blaha Lujza tér és a Corvin sétány között húzódó megújuló útvonalba az átépülő Bacsó Béla utcán, illetve a már korábban átalakított Futó utcán keresztül.

Az utca koncepcióterve elkészült, és egészen 2024. január 21-ig véleményezhetik a terveket itt: https://jozsefvaros.hu/go/nemetutca/

A Józsefvárosi Önkormányzat szeretné megújítani a Német utcát úgy, hogy egy kényelmesen sétálható, igényes, fásított, zöld útvonal jöjjön létre, amely közösségi teret biztosít a Németh László Általános Iskolának, az itt lévő intézmények és üzletek számára pedig kellemes, biztonságos környezetet ad.

Látványterv

A Német utcában megmaradna az egyirányú gépjármű közlekedés a József utcától a Déri Miksa utca, Rákóczi tér irányába, illetve a Baross utca, Horváth Mihály tér irányába. Kerékpárral, viszont mindkét irányban lehetne haladni az utca teljes hosszában. A terv lehetőséget ad arra, hogy az iskola előtti utcaszakaszon közösségi teret alakítsunk ki, vagyis egy olyan teresedést, ami elsősorban a diákoké, tanároké, szülőké, gyalogosoké. A kérdőív kitöltőit arra kérjük, hogy ezt figyelembe véve alkossanak véleményt a tervről.

A tervezésnél fontos szempont volt, hogy a lehető legtöbb helyen hozzunk létre zöldfelületeket, és minél több fát telepítsünk. Az utcában 25 db talajkapcsolatos fa kaphat helyet a parkolósávban és további 280 m2 zöldfelületet jöhet létre.

A Német utca megújítására készült koncepcióterv legfontosabb elemei:

  • a Németh László Általános Iskola előtti utcarész fokozott védelme és közösségi tér kialakítás
  • a lehető legtöbb fa telepítése és zöldfelületek, növényágyások kialakítása
  • egyirányú, csillapított gépjárműforgalom
  • kétirányú kerékpározhatóság
  • széles járdák, gyalogosok biztonságát szolgáló kereszteződések
  • kétoldali párhuzamos parkolás
  • járda szintjére emelt útburkolat
  • új burkolatok, köztéri berendezési tárgyak

Mondja el véleményét a koncepciótervekről 2024. január 21-ig! A kérdőívet ezen a linken érheti el: https://jozsefvaros.hu/go/nemetutca/

Ha inkább személyesen osztaná meg véleményét velünk, akkor szeretettel várjuk tervbemutató eseményünkön, ahol a Józsefvárosi Önkormányzat és a RÉV8 kollégáival, valamint a tervezőkkel beszélgethetnek a tervről az érdeklődők.  

Német utca tervbemutató

2024. január 11. csütörtök 18 óra

helyszín: Józsefvárosi Önkormányzat Ügyfélszolgálata  (1082 Budapest, Baross u. 66–68.)

Az esemény facebook oldala: https://fb.me/e/1HjAUaKQa

Ha kérdése van a tervekkel kapcsolatban írjon az info@rev8.hu címre. Ha pedig nem szeretne lemaradni az utcák fejlesztésével kapcsolatos hírekről, iratkozzon fel a RÉV8 hírlevelére a https://rev8.hu/hirlevel/ oldalon. További információ: https://rev8.hu/nemet-utca/

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!