Télűző kiszebábégetés a Szeszgyárban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Télűző kiszebáb égetés

Hagyományteremtő, sőt immár hagyományőrző jelleggel idén is megtartjuk télűző programunkat, a kiszebábégetést. 

Időpont: 2024. február 14., szerda 16:15

Helyszín: Kálvária tér és Szeszgyár köz

„A babona szerint a kiszebáb elégetése megszabadítja az embereket minden bajtól. A téltemető népszokás igen kedvelt volt a falusi népek körében. A lényege, hogy a gyermekek kiszebabát és zajkeltő szerszámokat készítettek, mellyel a falu főterére vonultak. A vonulás közben hangosan zörgették szerszámaikat és télűző rigmusokat kiabáltak.” 

Február 14-én, szerdán 16.15-től a Tűzfészek Cirkuszi Produkció gólyalábasai vidám jelmezben zsonglőrmutatvánnyal várják a gyerekeket a Kálvária téren. 

16.30-kor az ő vezetésükkel és a Sültü zenekar moldvai dallamaival átvonulunk a Szeszgyár udvarába, hangosan dobolva és  énekelve, ahol 17.00 órától a Tűzfészek Cirkuszi Produkció tűzzsonglőrei szórakoztatják a jelenlévőket, meggyújtjuk a tüzet, és bedobjuk az első kiszebábot.  

Ezután az óvodások és a megjelentek közös éneklés kíséretében rádobhatják a tűzre a saját készítésű bábjaikat és kézzel írt gondűző céduláikat.

Szeretettel várunk mindenkit!

Az esemény a Facebookon.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!