Csapody Vera köztéri műalkotás: elkészült a Józsefvárosi Önkormányzat nyílt ötletpályázatának nyertes köztéri alkotása 

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Csapody Vera köztéri műalkotásÜnnepélyes leleplezés és vezetett füvészkerti séta

Szeretettel meghívjuk a Csapody Vera köztéri műalkotás ünnepélyes leleplezésére, és az azt követő vezetett füvészkerti sétára.

Csapody Vera (1890–1985) a növényvilág tudományos ábrázolásának művésze élete legnagyobb részében a Baross utca 4. szám alatt élt és alkotott.

A Józsefvárosi Önkormányzat nyílt ötletpályázatán Kálmán Mátyás és Czingáli Zoltán közös koncepciója koncepciója nyert, amely egy lenyűgöző részletességű növényillusztrációkból álló mozaikkép, amely Csapody Verát ábrázolja.

A műalkotás aktívan kommunikál a nézőkkel.A képkeret oldalán két tárcsa segítségével egy nagyítót mozgathatnak a mozaikkép felületén mechanikus eszközökkel, így közelebbről megfigyelhetik a festmények részleteit, felfedezhetik a növények szépségét és sokszínűségét.

Időpont:  2024. június 3., hétfő 15 óra

Helyszín:  ELTE Füvészkert, 1083 Budapest, Illés u. 25.

Az eseményen beszédet mond: 

Erőss Gábor alpolgármester

Szabó-Szöllősi Tünde botanikus

Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várunk! Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/330707216563280

Az esemény nyilvános, amelyen kép- és hangfelvételek készülhetnek. Adatkezelési tájékoztatónk itt található: jozsefvaros.hu/adatvedelem

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!