Új zebra az Orczy úton

Beruházás helyszíne: Orczy út Kőris utca csomópont

Beruházó: Fővárosi Önkormányzat és Józsefvárosi Önkormányzat

Lebonyolító: Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

Közreműködő: JGK Zrt., Budapest Közút Zrt.

Beruházás jelenlegi státusza:

 
 
 
 
 
Előkészítés (befejezve)

 
 
 
 
 
Koncepcióalkotás (befejezve)

 
 
 
 
 
Tervezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Engedélyeztetés (befejezve)

 
 
 
 
 
Közbeszerzés (befejezve)

 
 
 
 
 
Kivitelezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Kész (befejezve)

Beruházás költsége: 95 000 000 (bruttó Ft)

Kivitelezés várható kezdése: 2023/2. negyedév

Kivitelezés várható befejezése: 2023/3. negyedév

Röviden a beruházásról

A kérdéses ’csomópont’ fővárosi tulajdonú területen fekszik. A gyalogos átkelőhely terve az Orczy tér felújításához kapcsolódó tervcsomag keretében 2020-ban elkészült, építési engedéllyel rendelkezik.  A tervcsomag egy kiemelt elemének megvalósítását ezért csak a lebonyolító tervtulajdonos BKK Zrt. végezheti. Egy előzetes költségbecslés több, mint bruttó 85 millió forintra árazta a beruházást, ennek teljes fedezetének biztosítása után kezdődhet közbeszerzési eljárás a kivitelezésre. A kerületi önkormányzat szponzorációja esetén további adminisztrációs lépések várhatóak.

Háttér: A kérdéses ’csomópont’ fővárosi tulajdonú területen fekszik. A gyalogos átkelőhely terve az Orczy tér felújításához kapcsolódó tervcsomag keretében 2020-ban elkészült, építési engedéllyel rendelkezik.  A tervcsomag egy kiemelt elemének megvalósítását ezért csak a lebonyolító tervtulajdonos BKK Zrt. végezheti. Egy előzetes költségbecslés több, mint bruttó 85 millió forintra árazta a beruházást, ennek teljes fedezetének biztosítása után kezdődhet közbeszerzési eljárás a kivitelezésre. A kerületi önkormányzat szponzorációja esetén további adminisztrációs lépések várhatóak.

Fő célok: Az Orczy úti átkelő fő célja a gyalogos, kerékpáros, vagy éppen rolleres közlekedés biztonságának növelése egy frekventált, nagy gyalogosforgalmú csomópontban, ahonnan az évtizedek óta hiányzik, az Orczy negyed egyik kapujában és számos kereskedelmi létesítmény elérési útvonalában. Fontos cél, hogy a zebrához kapcsolódva létrejöjjön egy kerékpársáv is az Orczy úton az Orczy térig, ezáltal a Baross utca és a Kőbányai út kapcsolatát erősítve.

Főbb várható műszaki tartalom:

  • új közvilágítási lámpák
  • új közlekedési jelzőlámpák (hatósági engedély függvénye)
  • új járdaszegélyek és járdaszigetek építése
  • útfelújítás
  • zöldfelület rendezése

A beruházással kapcsolatos hírek, események

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!