Szigony sétány kialakítása

Beruházás helyszíne: Szigony utca (Tömő u. - Apáthy István u.)

Beruházó: Futureal Group

Lebonyolító: Futureal Group

Közreműködő: JGK Zrt., BKK Zrt.

Beruházás jelenlegi státusza:

 
 
 
 
 
Előkészítés (befejezve)

 
 
 
 
 
Koncepcióalkotás (befejezve)

 
 
 
 
 
Tervezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Engedélyeztetés (befejezve)

 
 
 
 
 
Közbeszerzés (befejezve)

 
 
 
 
 
Kivitelezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Kész (befejezve)

Beruházás költsége: 300 000 000 (bruttó Ft)

Kivitelezés várható kezdése: 2022/3. negyedév (Tömő u. – Apáthy u.)

Kivitelezés várható befejezése: 2023/1. negyedév (Tömő u. – Apáthy u.)

Röviden a beruházásról

A Futureal Group építi a a Balassa utca – Apáthy István utca – Szigony utca – Tömő utca által határolt, ún. 136-os tömbön álló irodaházat.

A befektető az irodaházat körbevevő közterületek megújítását is fontosnak tartja, ennek érdekében közérdekű célra történő felajánlás keretében vállalta a Szigony utca teljes szerkezeti felújítását, a Tömő utca és az Apáthy István utca közötti szakaszon.

A kivitelezés során kiszélesednek a gyalogos felületek, és térkő burkolatot kapnak. Az útpálya pedig új aszfaltburkolatot kap. Megújul a közvilágítás hálózat, zöldfelületek és fák teszik majd kellemesebbé a környezetet.

Háttér: A „Szigony sétány”, azaz a Szigony utca Tömő utca és Üllői út közötti szakaszának gyalogosbarát átalakítása a Corvin Sétány Projekt koncepciójának része volt, a közterület határai a szabályozási tervbe is bekerültek. Azonban a közterület kialakításának kötelezettsége a szerződésekbe már nem került bele. A sétány kialakításának tervezését közcélú felajánlás keretében a Futureal végzi. A megvalósítás várhatóan két ütemben történik és már 2022-ben elkezdődik a Futureal kivitelezésében. Ezzel a beruházással végéhez közeledik a Corvin Sétány Projekt közterületi beavatkozási csomagja is.

A Futureal Group építi a a Balassa utca – Apáthy István utca – Szigony utca – Tömő utca által határolt, ún. 136-os tömbön álló irodaházat. A befektető az irodaházat körbevevő közterületek megújítását is fontosnak tartja, ennek érdekében közérdekű célra történő felajánlás keretében vállalta a Szigony utca teljes szerkezeti felújítását, a Tömő utca és az Apáthy István utca közötti szakaszon. A kivitelezés során kiszélesednek a gyalogos felületek, és térkő burkolatot kapnak. Az útpálya pedig új aszfaltburkolatot kap. Megújul a közvilágítás hálózat, zöldfelületek és fák teszik majd kellemesebbé a környezetet.

Főbb célok: A felújítás egy zöld sétányt céloz, ami egy csökkentett gépkocsi-forgalmú, kellemes gyalogosfolyosót képez a Semmelweis Klinikák metróállomás és a Tömő utca mögött, tehát a Corvin, Losonci és Orczy negyedek lakói egyformán profitálnak belőle. A felújított Tömő utcához csatlakozva egy jó minőségű, minőségi térburkolatos – térkővel burkolt járdájú, új miliő alakul ki a környéken.

Főbb várható műszaki tartalom:

  • a metrómegálló előtt marad a széles járda és egy forgalmi sáv
  • a csomópontok kiemelésre kerülnek, a parkolósáv mindenütt párhuzamos elhelyezésű
  • a sebesség csökken, biztonságos lesz a kerékpározás is
  • új fák és kiterjedt zöldfelületek jelennek meg
  • a sétány beleolvad a Tömő utcai kereszteződésnél magánterületen létesülő Psota Irén térbe

A beruházással kapcsolatos hírek, események

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!