Új utcabútorok a Népszínház utcában

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Új utcabútorok a Népszínház utcában

Különleges utcabútorok és szemétgyűjtő edények kerületek ki a megújult Népszínház utcába. Az utcai csomópontok barátságosabbá válását a díjnyertes VPI Beton manufaktúra saját fejlesztésű betonbútoraival segítette.

Vagány új utcabútorokkal találkozhatnak a járókelők a Népszínház utcában. Lapunk többször írt már arról, hogy az önkormányzat miként kívánja átalakítani, barátságosabbá tenni az utca két kereszteződését. Ennek egyik eleme az új, beton utcabútorok megjelenése.

A többszörös díjnyertes VPI Beton manufaktúra bútoraival sok budapesti és külföldi helyszínen is találkozhatunk, folyamatos kísérletezéssel alkotnak elegáns és tartós elemeket. A bútorok könnyű mozgathatóságukkal jól illeszkednek a kísérleti projektbe, segítik az új terek könnyebb használatát.

Ismert, hogy a Népszínház utca Rákóczi út felé eső oldalán az utcák egy része ferdén csatlakozik, ezért ezek a kereszteződések nagyon szélesek és nehezen beláthatók, ami évtizedek óta gondot okoz a gyalogosoknak és az autósoknak a balesetveszély miatt.

A Józsefvárosi Önkormányzat a Budapest Közúttal együttműködve ezért új kialakítást ad a Kiss József utcai és az Alföldi-Vay Ádám utcai kereszteződéseknek. A terv része az is, hogy a felszabaduló terület zöld felületté is váljon, de hogy pontosan mi legyen, ebben a helyben lakók véleményét is kikérték.

Ez alapján mindkét kereszteződésben módosítani fognak az ideiglenes kialakításon. Már most vannak kint növényládák is az említett beton szemeteseket és ülőkockák mellett, bár a növényzet csak tavasszal fog megeredni, és az ülőbútorok szezonja is akkor kezdődik igazán.

Szöveg: Józsefváros újság; Képek: Nagy Dániel

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!