Új utcabútorok a Népszínház utcában

event_available Utolsó frissítés:

Különleges utcabútorok és szemétgyűjtő edények kerületek ki a megújult Népszínház utcába. Az utcai csomópontok barátságosabbá válását a díjnyertes VPI Beton manufaktúra saját fejlesztésű betonbútoraival segítette.

Vagány új utcabútorokkal találkozhatnak a járókelők a Népszínház utcában. Lapunk többször írt már arról, hogy az önkormányzat miként kívánja átalakítani, barátságosabbá tenni az utca két kereszteződését. Ennek egyik eleme az új, beton utcabútorok megjelenése.

A többszörös díjnyertes VPI Beton manufaktúra bútoraival sok budapesti és külföldi helyszínen is találkozhatunk, folyamatos kísérletezéssel alkotnak elegáns és tartós elemeket. A bútorok könnyű mozgathatóságukkal jól illeszkednek a kísérleti projektbe, segítik az új terek könnyebb használatát.

Ismert, hogy a Népszínház utca Rákóczi út felé eső oldalán az utcák egy része ferdén csatlakozik, ezért ezek a kereszteződések nagyon szélesek és nehezen beláthatók, ami évtizedek óta gondot okoz a gyalogosoknak és az autósoknak a balesetveszély miatt.

A Józsefvárosi Önkormányzat a Budapest Közúttal együttműködve ezért új kialakítást ad a Kiss József utcai és az Alföldi-Vay Ádám utcai kereszteződéseknek. A terv része az is, hogy a felszabaduló terület zöld felületté is váljon, de hogy pontosan mi legyen, ebben a helyben lakók véleményét is kikérték.

Ez alapján mindkét kereszteződésben módosítani fognak az ideiglenes kialakításon. Már most vannak kint növényládák is az említett beton szemeteseket és ülőkockák mellett, bár a növényzet csak tavasszal fog megeredni, és az ülőbútorok szezonja is akkor kezdődik igazán.

Szöveg: Józsefváros újság; Képek: Nagy Dániel

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!