Nem kérünk virágot – Alternatív nőnapi pályázat

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Nem kérünk virágot – Alternatív nőnapi pályázat

2021. április 15-ig várjuk a közösségi, kulturális és ismeretterjesztő programötleteket, amelyek Józsefvárosban élő vagy itt dolgozó nőket szólítanak meg.

Józsefváros Önkormányzata elkötelezett a nemek közötti egyenlőség elősegítése mellett, és fontos értéknek tartja a kerületben működő női közösségeket, ezért a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. “Nem kérünk virágot” címmel alternatív nőnapi pályázatot hirdet a nemzetközi nőnap alkalmából, közösségi programok megvalósítására. A pályázat szakmai koordinátora a Közösségi Részvételi Iroda.

A részletes pályázati kiírás és a pályázati űrlap a linkre kattintva elérhető >>>

Az alternatív nőnapi pályázat célja, hogy megerősítse és támogassa a kerületben működő női közösségeket, azokat a civil szervezeteket és magánszemélyeket, akik elkötelezettek a nemek közötti egyenlőség elősegítésében.

Milyen programötleteket várunk? A pályázat keretében olyan közösségi, kulturális és ismeretterjesztő programötleteket várunk, amelyek Józsefvárosban élő, vagy itt dolgozó nőket szólítanak meg, a kerületben valósulnak meg és a résztvevők számára ingyenesek. Olyan közösségi programok megvalósítását szeretnénk támogatni, amelyek bevonó, interaktív programok, azaz a jelenlévők cselekvő részvételére építenek. Például: közösségi program, olvasókör, beszélgetőkör, piknik, önismereti program, önképzőkör, képzés, kiállítás, installáció, koncert, szabadidős program

Mire lehet pályázni? A pályázat keretösszege 1 millió forint, amelyből közösségi programok megvalósítására lehet pályázni, ötletenként maximum bruttó 200 ezer forint értékben.

Kik pályázhatnak? Civil szervezetek, informális közösségek, 18. életévüket betöltött magánszemélyek, nonprofit gazdasági társaságok

A megvalósítás helyszíne: Józsefváros terein, parkjaiban, utcáin, közösségi tereiben, vagy akár magánlakásokban. Külön öröm, ha a VIII. kerület nőkről elnevezett közterein valósul meg az esemény (pl.: Hugonnai Vilma tér vagy Brunszvik Júlia tér).

A program megvalósításának ideje: 2021. május-június, de legkésőbb 2021. december 31. (a járványügyi szabályok betartása mellett).Pályázni interneten keresztül, Google űrlap kitöltésével lehet, amely a http://bit.ly/nonapipalyazat linken keresztül elérhető. Egy pályázó akár több ötletet is beküldhet. Az ötletek kiválasztása során előnyt élveznek az együttműködésben megvalósuló programok, amelyeket több szervezet, vagy informális közösség együttműködéseként valósíthatnak meg a pályázók.

Beküldési határidő: 2021. április 15. 23:59

A nyertes pályázat kiválasztása

A nyertes pályázatok kiválasztása két fordulóban történik.

1. forduló

A beérkezett pályázatokat a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. együttműködő partnere, a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal – Közösségi Részvételi Iroda munkatársai ellenőrzik, majd a formai ill. tartalmi követelményeknek megfelelő pályázatok beküldőivel felveszik a kapcsolatot.

2. forduló

A Közösségi Részvételi Iroda munkatársai a hasonló ötletek beküldőinél kezdeményezik a programok összekapcsolását, közös megvalósítását. A második fordulóba bejutott ötletek beküldőivel közös műhelymunka keretében döntenek a megvalósuló program részleteiről, az együttműködés kereteiről.

Szerződéskötés

Amennyiben a felek kölcsönösen elfogadják az együttműködés kereteit, elindul a szerződéskötési folyamat. A pályázónak, amennyiben ötlete kiválasztásra kerül, vállalnia kell a pályázatra beküldött program megszervezését és lebonyolítását. A program lebonyolításáról a megvalósítónak pénzügyi és szakmai beszámolót kell készítenie, valamint a szerződésben rögzített módon dokumentálnia kell a megvalósított programot (pl.: fotó, videó, jelenléti ív stb.).

A pályázat kiírója: Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt.

Szakmai koordinátor: Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal – Polgármesteri Kabinet Közösségi Részvételi Iroda

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!