Nem kérünk virágot – Alternatív nőnapi pályázat

event_available Utolsó frissítés:

2021. április 15-ig várjuk a közösségi, kulturális és ismeretterjesztő programötleteket, amelyek Józsefvárosban élő vagy itt dolgozó nőket szólítanak meg.

Józsefváros Önkormányzata elkötelezett a nemek közötti egyenlőség elősegítése mellett, és fontos értéknek tartja a kerületben működő női közösségeket, ezért a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. “Nem kérünk virágot” címmel alternatív nőnapi pályázatot hirdet a nemzetközi nőnap alkalmából, közösségi programok megvalósítására. A pályázat szakmai koordinátora a Közösségi Részvételi Iroda.

A részletes pályázati kiírás és a pályázati űrlap a linkre kattintva elérhető >>>

Az alternatív nőnapi pályázat célja, hogy megerősítse és támogassa a kerületben működő női közösségeket, azokat a civil szervezeteket és magánszemélyeket, akik elkötelezettek a nemek közötti egyenlőség elősegítésében.

Milyen programötleteket várunk? A pályázat keretében olyan közösségi, kulturális és ismeretterjesztő programötleteket várunk, amelyek Józsefvárosban élő, vagy itt dolgozó nőket szólítanak meg, a kerületben valósulnak meg és a résztvevők számára ingyenesek. Olyan közösségi programok megvalósítását szeretnénk támogatni, amelyek bevonó, interaktív programok, azaz a jelenlévők cselekvő részvételére építenek. Például: közösségi program, olvasókör, beszélgetőkör, piknik, önismereti program, önképzőkör, képzés, kiállítás, installáció, koncert, szabadidős program

Mire lehet pályázni? A pályázat keretösszege 1 millió forint, amelyből közösségi programok megvalósítására lehet pályázni, ötletenként maximum bruttó 200 ezer forint értékben.

Kik pályázhatnak? Civil szervezetek, informális közösségek, 18. életévüket betöltött magánszemélyek, nonprofit gazdasági társaságok

A megvalósítás helyszíne: Józsefváros terein, parkjaiban, utcáin, közösségi tereiben, vagy akár magánlakásokban. Külön öröm, ha a VIII. kerület nőkről elnevezett közterein valósul meg az esemény (pl.: Hugonnai Vilma tér vagy Brunszvik Júlia tér).

A program megvalósításának ideje: 2021. május-június, de legkésőbb 2021. december 31. (a járványügyi szabályok betartása mellett).Pályázni interneten keresztül, Google űrlap kitöltésével lehet, amely a http://bit.ly/nonapipalyazat linken keresztül elérhető. Egy pályázó akár több ötletet is beküldhet. Az ötletek kiválasztása során előnyt élveznek az együttműködésben megvalósuló programok, amelyeket több szervezet, vagy informális közösség együttműködéseként valósíthatnak meg a pályázók.

Beküldési határidő: 2021. április 15. 23:59

A nyertes pályázat kiválasztása

A nyertes pályázatok kiválasztása két fordulóban történik.

1. forduló

A beérkezett pályázatokat a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. együttműködő partnere, a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal - Közösségi Részvételi Iroda munkatársai ellenőrzik, majd a formai ill. tartalmi követelményeknek megfelelő pályázatok beküldőivel felveszik a kapcsolatot.

2. forduló

A Közösségi Részvételi Iroda munkatársai a hasonló ötletek beküldőinél kezdeményezik a programok összekapcsolását, közös megvalósítását. A második fordulóba bejutott ötletek beküldőivel közös műhelymunka keretében döntenek a megvalósuló program részleteiről, az együttműködés kereteiről.

Szerződéskötés

Amennyiben a felek kölcsönösen elfogadják az együttműködés kereteit, elindul a szerződéskötési folyamat. A pályázónak, amennyiben ötlete kiválasztásra kerül, vállalnia kell a pályázatra beküldött program megszervezését és lebonyolítását. A program lebonyolításáról a megvalósítónak pénzügyi és szakmai beszámolót kell készítenie, valamint a szerződésben rögzített módon dokumentálnia kell a megvalósított programot (pl.: fotó, videó, jelenléti ív stb.).

A pályázat kiírója: Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt.

Szakmai koordinátor: Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal - Polgármesteri Kabinet Közösségi Részvételi Iroda

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!