Motorcsónak verseny a Rákóczi tavon

event_available Utolsó frissítés:

Nem riadtunk vissza a hőségtől, és július 1-jén megtartottuk az első motorcsónak versenyt a Rákóczi tavon, a metrómegálló tetején lévő medencében.

A Rákóczi téri medencében először a szlalom pályát jelző lufik jelentek meg, aztán már a rajt is készen állt a motorcsónakok indulására. Hamar kiderült, hogy nem is olyan könnyű irányítani a hajókat. A résztvevőknek hol kisebb, hol nagyobb sikerrel sikerült bevenni a kanyarokat, és a pályán tartani a hajót. A motorcsónakozás mellett a hajtogatott lufik is nagy sikert arattak, a medencében pedig egy lufiból készült hattyú hívta fel az arra járók figyelmét a különleges eseményre. A gyerekek emellett papírhajókat hajtogattak és színezhettek, és a papírhajó úsztatásnak is nagy sikere volt.

Egy merész ötlet első tesztje valósult meg a motorcsónakok vízre bocsátásával. A program ötletgazdája Komjáthy István volt, aki az Ötletcsarnok pályázat egyik nyertese. István arra kereste a választ, hogy vajon hogyan lehetne még használni a metrómegálló feletti medencét. Így jött a motorcsónak verseny ötlete. A megvalósításban partnerei a Jako Modell és a Makett szaküzlet voltak, akik biztosították a járműveket, és segítettek a résztvevőknek a hajók irányításában.

Reméljük, hogy a motorcsónakok visszatérnek még a Rákóczi tóra, és még többen kipróbálhatják magukat, mint motorcsónak pilóta. Az Ötletcsarnok több pályázatáról a www.csarnoknegyed.hu oldalon olvashatnak.

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!