Véleményezze a megújuló Bacsó Béla, Krúdy és Mária utcák terveit!

event_available Utolsó frissítés:

Elkészültek a Bacsó Béla utca, illetve a Krúdy és Mária utcák egy-egy szakaszának új tervei. Ha kíváncsi, hogy milyen változások várhatok az utcákban, most megnézheti őket, és egészen 2022. szeptember 22-ig elmondhatja véleményét a tervekről!

A Bacsó Béla utca teljes hosszában megújul a tervek szerint. Az utca eleje már közel 2 éve gyalogos sétányként működik. Volt azóta itt rengeteg koncert, afrikai tánc előadás, szitanyomó műhely és a Rév8 a városlakókkal közösen lefestette az aszfaltot. Kísérletképp mozgatható asztalokat és székeket is kihelyezett az önkormányzat, hogy megnézze, hogyan használják a teret az arra járók. A sárga virágládák és a girlandok pedig otthonossá tették az addig szürke utcát. A legutóbbi kérdőíves kutatás eredménye az volt, hogy a kitöltők többsége megszerette a gyalogos sétányt és a jövőben is szeretné, ha így maradna.

Az elmúlt két év tapasztalatai alapján megszülettek az új utca tervei. Nemcsak a gyalogos sétány újul meg, hanem az egész utca. Több szabadföldbe ültetett fa és zöldfelület szerepel a tervekben, ezeknek köszönhetően nyáron hűvösebb lesz az utca, kellemesebb lesz végigsétálni rajta.  A terv célja az is, hogy a felújítások végén a közlekedők számára biztonságosabb utcák, szélesebb járdák, és egy olyan tér jöjjön létre, ahol szívesen tölt időt az ember.

Az utca terveit itt nézheti meg és itt várjuk visszajelzését is: bit.ly/bacsobelautca

A Krúdy és Mária utcák terveinél is hasonló szempontokat vettek figyelembe a tervezők. A terv célja, hogy a Kálvin teret és a Nagykörutat összekösse, ezáltal gyalogosan kényelmesen el lehessen jutni egyik csomópontból a másikba. A két utcaszakasz a Palotanegyed legfontosabb bejáratai közé tartoznak, így sokak számára lesz kényelmesebb a megérkezés. Az átalakítással akadálymentesen lehet majd megérkezni a Lőrinc pap térre, valamint kerékpárral is könnyebben megközelíthető lesz a Palotanegyed.

Az utcák terveit itt nézheti meg és itt várjuk visszajelzését is: https://bit.ly/krudy-maria

Kérjük, töltse ki fenti kérdőíveket, és észrevételeivel Ön is járuljon hozzá a végleges tervek megalkotásához! A beérkezett javaslatok feldolgozása után a végleges terveket a Józsefvárosi Önkormányzat és a Rév8 online felületein mutatjuk be.

Véleményét 2022. szeptember 22-ig várjuk mindkét felújítással kapcsolatban. A kérdőív kitöltése anonim módon zajlik, és körülbelül 5-10 percet vesz igénybe. Ha bármilyen kérdése van az utcákkal kapcsolatban, írja meg nekünk az info@rev8.hu email címre!

A terveket szeptemberben a helyszíneken is bemutatjuk, ahol sok szeretettel várjuk az érdeklődőket:

Előre is köszönjük, hogy megosztja velünk véleményét!

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!