Számok és a józsefvárosi részvételi költségvetés

event_available Utolsó frissítés:

Az alábbi írás célja 2022-ben Józsefvárosban megvalósult részvételi költségvetés bemutatása számokon és statisztikákon keresztül. Elemzi például azt, hogy honnan érkeztek az ötletek, hogyan oszlottak meg a kerületben a szavazatok, hogyan értékelték a részvételi költségvetés folyamatát a résztvevők és mit fejlesztenének rajta.

Az írás csak úgynevezett leíró statisztikákat tartalmaz, azaz az olvasónak bőven jut helye arra, hogy a miérteken, okokon gondolkozzon, és ezekből kiindulva javaslatokat tegyen, ami segíti a következő, 2023-as részvételi költségvetés megvalósítását. Mindebből kiindulva ez az összefoglaló gondolatébresztésként használható úgy, hogy a számok mentén is átlássuk, mi történt az első Józsefvárosi részvételi költségvetés során.

Az írás nagyobb részekre tagolódik, az első részben a részvételi költségvetéssel kapcsolatos főbb statisztikákat osztjuk meg, a második részben pedig egy (nem reprezentatív) kérdőíves kutatásra, valamint a reszvetel.jozsefvaros.hu oldalon generált adatokra épülve mutatunk be néhány statisztikát a folyamattal kapcsolatban.

A részletes elemzés itt elérhető >>>

Köszönjük Gosztonyi Mártonnak az elemzést!

We only use cookies (data stored in your browser) when necessary to make our sites smarter for you. Please click the Accept button after reading the Privacy Policy!