Értékvédelmi és Telkes Mária pályázatok okleveleit adtuk át

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Értékvédelmi és Telkes Mária pályázatok okleveleit adtuk át

2022-ben először írt ki Értékvédelmi pályázatot az önkormányzat józsefvárosi társasházak és lakásfenntartó szövetkezeti házak részére.

A pályázat célja felújítási és kivitelezési munkák, valamint építészeti tervek díjazásának támogatása, olyan munkáknak a segítése, amelyek a házak megőrzendő értékeit újítják fel, állítják vissza, amik a kerületi helyi védettség alá helyezést indokolják, vagy segítik elő.

Az okleveleket Pikó András polgármester és Camara-Bereczki Ferenc bizottsági elnök adták át.

A pályázat 30.000.000 Ft-os kerettel indult, a bizottság 7 ház támogatására tett javaslatot összesen 23.540.331. értékben.

A klímavédelmi célú társasházi pályázatok gyűjtőneve 2022-től lett Telkes Mária-pályázat és jóval nagyobb keretösszegre, összesen 30 millió forintra lehetett pályázni. Szintén újítás, hogy a klímavédelmi célok köre kibővült, hat különböző zöld célra adhattak be pályázatot a társasházak és lakásszövetkezetek.

–           zöld udvar

–           árnyékolási

–           homlokzat- és gang zöldítési

–           kerékpártároló  kialakítása

–           kerti esővízgyűjtő kialakítása

Az okleveleket Pikó András polgármester, dr. Erőss Gábor alpolgármester és Szarvas Koppány Bendegúz bizottsági elnök adták át.

28 társasház jutott összesen 18.884.148 Ft támogatáshoz. Itt a benyújtott pályázatok nagy száma miatt a keretösszeget megemelte az önkormányzat.

Ő is nyertese a pályázatnak

A Józsefvárosi Önkormányzat és a Kerületgazdálkodási Ügyosztály nevében is gratulálunk a nyertes pályázóknak!

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!