Ünnepeljük együtt a kerületi közösségeket!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Ünnepeljük együtt a kerületi közösségeket!

A Józsefváros Önkormányzat Közösségi Részvételi Irodája a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt.-vel együttműködésében, ismét pályázatot hirdet olyan közösségi események, programok szervezésére, amelyek megerősítik és támogatják a helyi közösségek közötti kapcsolatokat. A pályázatokat 2023. március 16. csütörtök éjfélig várjuk.

Józsefváros sokszínű kerület, amely sűrű beépítettsége miatt sok szomszédság életterét belső udvarokra, szűk terekre, utcafrontokra korlátozza. A terek adottságain nem könnyű változtatni, ám az ott folyó életen annál inkább!

Szomszédünnep pályázatunk célja, hogy a kerületben élő közösségek lehetőséget kapjanak olyan programok szervezésére, amelyeken megismerhetik egymást és megismertethetik magukat másokkal.

Közös bográcsozás, kertészkedés, zenélés, társasjáték party vagy utcabál? Mivel mutatnátok meg magatokat, mivel hoznátok közelebb egymáshoz szomszédaitokat? Ugyanarra a kutyafuttatóra, játszótérre vagy edzőparkba jártok, egy folyosón laktok és szeretnétek jobban megismerni egymást?

A Szomszédünnep pályázaton olyan ötleteket várunk, amelyek ingyenesek, mindenki számára hozzáférhetőek és a jelenlévők cselekvő részvételére építenek. Várjuk azoknak a magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, informális közösségeknek, nonprofit gazdasági társaságoknak, vagy társasházaknak a jelentkezését, akik a Józsefvárosban élő, vagy itt dolgozó közösségeket szólítanák meg programjukkal.

A pályázat két körben valósul meg: a formai és tartalmi szempontból megfelelő pályázókkal a Közösségi Részvételi Iroda munkatársai személyesen is találkoznak, majd ezt követően döntenek a végleges támogatásokról. A program során egy ötlet megvalósítására legfeljebb bruttó 200 ezer forint támogatás nyerhető el, amelyet utólag, a teljesítés igazolása után kap meg a nyertes pályázó. A szerződés megkötését követően a programokat 2023. április 12. és július 31. között kell megvalósítani.

Arra biztatjuk Józsefváros közösségeit és a kerület közösségeiért dolgozó szervezeteit, hogy gondolkodjanak, ötleteljenek közösen és pályázzanak! A Pályázat lezárultáig keressék bátran a Közösségi Részvételi Irodát további információért, segítségért!

A pályázat részletes kiírását itt találja.

A pályázati űrlapot itt találja vagy innen töltheti le.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!