Homlokzatfelújítási pályázat

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Homlokzatfelújítási pályázat

A Józsefvárosi Önkormányzat pályázatot ír ki VIII. kerület, nem 100%-os önkormányzati tulajdonú épületek támogatására homlokzatfelújítás céljából.   

A pályázat célja józsefvárosi épületek homlokzatai felújításának, kivitelezési munkálatoknak, valamint az ezekhez kapcsolódó településképi bejelentési építészeti tervek díjazásának támogatása.

A pályázati keret: 50 millió forint. A pályázati kiírás, adatlap itt található.

Ki pályázhat?

Kerületi nem 100%-os önkormányzati tulajdonú társasházak és lakásszövetkezetek közül azok, amelyek nem tartoznak a műemléki, fővárosi, illetve helyi védettséget élvező épületek közé.

Azok a társasházak, amelyek “Világos Kapualjak” támogatásban korábban részesültek, csak olyan munkanemre pályázhatnak, amely nem egyezik a “Világos Kapualjak” során elvégzett munkára.

Mennyi pénz igényelhető?

Az Önkormányzat pályázat útján a Társasházak számára egyszeri, legfeljebb 8.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást és 8.000.000 Ft kamatmentes kölcsöntámogatást biztosít felújítási, tervezési és kivitelezési munkálatok támogatására.

A támogatás mértéke: a megvalósítandó munka összköltségének maximum 70%-a, amelyből 35% vissza nem térítendő támogatás, 35% kamatmentes kölcsön.

Mire nem lehet pályázni?

Homlokzat részleges felújítása nem lehetséges, csak az épület földszinti homlokzatán az épület vízszintes tagolásához (osztópárkány) igazodva, telekhatártól telekhatárig teljes szélességben.

Mik a határidők?

A pályázat leadási határideje: 2023. június 15.

A leadás módja:

–   magánszemély képviselők részéről Polgármesteri Hivatal Kerületgazdálkodási Ügyosztályára (1082 Budapest, Baross u 63-67. III. em. 311.) személyesen vagy postai úton,

–   egyéni vállalkozó és cég képviselők részéről az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény 9. § (1) bekezdése értelmében elektronikus módon (Cégkapun keresztül a https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap elérhetőségen keresztül elektronikus űrlap, vagy ún. e-papír a Hivatal/Önkormányzat Hivatali Kapujára). A pályázathoz feltöltött dokumentumokat „pdf” kiterjesztéssel kérjük elmenteni.

A tárgyban kérjük megjelölni a Társasház címét és a pályázat tárgyát.

A pályázatok elbírálása: 2023. július 31-ig.

A pályázattal kapcsolatos további felmerülő kérdéseikkel a +36 1 459 2568-as telefonszámon, illetve a bodnarg@jozsefvaros.hu e-mail címen keresheti munkatársainkat.

Információ további társasházi pályázatokról itt >>>

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!