Hajléktalan emberek számára szervezett szabadidős és közösségi programok pályázata – nyertesek

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Hajléktalan emberek számára szervezett szabadidős és közösségi programok pályázata – nyertesek

A 2022-es józsefvárosi részvételi költségvetés keretében a lakossági szavazás egyik nyertes ötlete a „Nappali programok hajléktalan emberek számára” című program volt, amelyre a józsefvárosi képviselő-testület összesen 4.000.000 forintos kerettel írt ki pályázatot az alábbi tartalommal: „A hajléktalan emberek nappali ellátását végző intézményekkel együttműködésben olyan programok szervezése, amelyek tartalmas elfoglaltságot biztosítanak az érdeklődőknek, segíthetik az együttélés konfliktusainak csökkenését, és lehetőséget biztosítanak a szociális szolgáltatások, az önkormányzat és az érintettek közötti kapcsolat megerősítésére, a további együttműködés alapjainak megteremtésére. A részvételi költségvetésben meghatározott költségkeret különböző fókuszú programok megvalósítását teszi lehetővé: képzések, foglalkozások, olvasókör, tematikus séták mellett közös használatú helyiségek rendbetétele, festése, közösségi kert létrehozása, vagy akár az intézmény előtti közterület rendezése, fejlesztése. A programok az intézmények és az érintettek igényei szerint szerveződnének többek között önkéntesek bevonásával, amely jó lehetőséget biztosít a társadalmi érzékenyítésre is.”

A pályázatra összesen öt darab érvényes pályázat érkezett, melyek közül az összes kapott támogatást különböző összegek erejéig.

Pályázó neve, címe  Pályázat célja  Támogatás összege (Ft) 
„Para-fitt” Sportegyesület (partner: BMSZKI Alföldi utcai szálló)

1205 Budapest,

Nyáry Pál u. 55.

A pályázó célja hosszútávú együttműködés kialakítása a BMSZKI Alföldi utcai szálló lakóival, számukra munkalehetőség biztosítása, együttműködve az újrahasznosító műhelyükkel és sérült fiataljaikkal.

A program keretében egy napra betelepülnek gépeikkel az Alföldi szálló udvarára, meghívják a többi szálló lakóit is. A gépek működését, az újrahasznosítás folyamatát sérült fiataljaikkal együtt mutatják be az érdeklődőknek, bevonva őket is alkotás folyamatába. A szálló lakói régóta szeretnének a belső udvaron kialakítani egy fűszer- és virágos kertet, amit ők gondoznának. Jelen pályázat kereteiben közös kertészkedéssel és piknikkel egybekötve létrehozzák ezt a belső kertet, kellemes szabadtéri elfoglaltságot nyújtva számukra a későbbiekben is.

440.000
Ébredések Alapítvány (partner: BMSZKI)

1089 Budapest,

Kálvária tér 5.

Barcsay művészkör bevezetése a Kálvária Átmeneti Szálláson élő személyek részére. Ezen program célja a közösség fejlesztés, alkotói közösség létrejöttének támogatása. Színházlátogatás, Fűvészkert látogatás, mint szabadidős program szervezése a Kálvária Átmeneti Szállón élő személyek részére. Józanságmegtartó Csoport megszervezése az Alföldi Átmeneti Szálláson. A program pszichoedukációs tartalom mellett motiváció fokozást is elősegít a változás útján járó addikcióval élő személyeknél. Résztvevők várható száma 50 fő 453.304
Oltalom Sportegyesület

1086 Budapest,

Dankó u. 15.

Az Oltalom Karitatív Egyesület fenntartásában lévő Dankó utca 9. szám alatt található hajléktalan ellátó intézményben 2-2 alkalommal sakk és asztalitenisz bajnokság szervezése.

A bajnokságra a hajléktalanok nappali ellátásában részesülő ellátottak, a környéken élők, és Wesley János Lelkészképző Főiskola szociális munkás szakos hallgatói és oktatói is meghívást kapnak.

400.000
Utcajogász Egyesület (partner: BMSZKI)

1084 Budapest,

Auróra u. 11.

Jog- és érdekérvényesítő képességet erősítő tréningek szervezése a BMSZKI Könyves Éjjeli Menedékhely és Nappali Melegedő lakóinak. A program keretében négy darab kétórás tréning kerül megtartásra. A tervezett témakörök: adósságkezelés, szociális ellátások, szabálysértési jog, személyes adatokkal való visszaélés (szerződések, céges iratok aláírása 500.000
Oltalom Karitatív Egyesület (partner: Wesley János Lelkészképző Főiskola)

1086 Budapest,

Dankó u. 9.

Motivációs/önismereti klub havi 1 alkalommal 2 fő szakember részvételével.

Mozgásukban korlátozott emberek részére segítő csoport létrehozása.

500.000
Mindösszesen: 2.293.304

A fel nem használt 1.706.697 Ft támogatási keret felhasználása érdekében 2023. őszén újabb pályázat kerül kiírásra, amelynek részleteiről a jozsefvaros.hu oldalon lehet majd tájékozódni.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!