Hamarosan indul az építkezés az Alföldi – Vay Ádám utcai csomópontban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Hamarosan indul az építkezés az Alföldi – Vay Ádám utcai csomópontban

A Józsefvárosi Önkormányzat a múlt héten megkötötte a szerződést a nyertes kivitelezővel, úgyhogy hamarosan megújul a csomópont. Ha nem szeretne lemaradni az építkezés pontos kezdéséről, íratkozzon fel a RÉV8 hírlevelére a http://rev8.hu/hirlevel/ oldalon.

A szerződéskötéstől számított 30 napon belül leegyeztetjük a kivitelezővel az építkezés menetét, valamint a kivitelezőnek meg kell szereznie a munkakezdéshez szükséges engedélyeket. A kivitelezés pontos kezdéséről természetesen a helyszínen is értesítjük a lakókat, de érdemes feliratkozni a RÉV8 hírlevelére is.

A tervezésnél az volt a cél, hogy minél nagyobb zöldfelületeket alakítsunk ki, ezzel is hűtve a kereszteződést, hogy kellemesebb legyen az itt lakók számára. A másik fontos változás, hogy az Alföldi utca egyirányúvá válik a Kun utca irányába, így szeretnénk csillapítani a forgalmat a környéken.

A csomópontban 18 fa, esőkertek, játékos lépegető kövek, ivókút, hulladékgyűjtők és zöld fal is helyet kap majd. Áthelyezzük a mobi pontot, kiemeljük a csomópontot a biztonságos gyalogos közlekedés érdekében.

2020-ban a Népszínház utcában ideiglenesen átalakítottuk az Alföldi-Vay Ádám utcai csomópontot, hogy olcsó eszközökkel kipróbáljuk, mi az, ami működik, és mi az, ami nem. Fém korláttal választottuk el a teret a Népszínház utcától, több virágládát helyeztünk ki, valamint az aszfaltot is lefestettük, hogy még barátságosabb legyen a tér. Sok tanulsága volt ennek az ideiglenes kialakításnak, amelyeket a tervezésnél is felhasználtunk.

2022-ben elkészültek a csomópont tervei, amit a lakosság két héten keresztül véleményezhetett. A többség zöldfelületeket és fákat kért, de kiemelték, hogy a fenntartásra is fektessen hangsúlyt az önkormányzat. A beérkezett vélemények alapján a tervező még átalakította a terveket, és megszületett a végleges terv.

Ha részletesen is kíváncsi, hogy milyen javaslatok érkeztek a tervekre, olvassa el erről szóló cikkünket.

Az építkezés még idén nyáron elindul, ennek pontos dátuma hamarosan kiderül. Ha kíváncsi a tervekre látogasson el a RÉV8 honlapjára: https://rev8.hu/alfoldi-vay-adam/. Ha pedig nem szeretne lemaradni az építkezés pontos kezdéséről, iratkozzon fel a RÉV8 hírlevelére a http://rev8.hu/hirlevel/ oldalon.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!