Új közösségi kert nyílik Józsefvárosban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Új közösségi kert nyílik Józsefvárosban

A Józsefvárosi Önkormányzat új közösségi kertet hoz létre a Kőris utca és a Kálvária utca sarkán, ahol 40 parcella keresi új gazdáját.

Ha szeretne jelentkezni ágyásgazdának, írjon az kozossegikertek@kek.org.hu címre.

“Termelj saját zöldséget, és gyümölcsöt a városban!”

Ezzel a felhívással keres kertészeket a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) az új közösségi kertbe, amely a Kőris utca és a Kálvária utca sarkán lévő foghíjtelken épül meg. A kivitelezés várhatóan a július 24-i héten kezdődik meg, és még idén be is fejeződik. 40 darab szabadföldi parcellát alakítanak ki, valamint 4 darab magaságyást is. Utóbbiakat józsefvárosi iskolák számára szeretnénk felajánlani, hogy itt tanuljanak meg kertészkedni a gyerekek. A kertben ezen kívül új fákat is telepítünk, valamint évelőágyásokat is kialakítunk. Ezen kívül egy közösségi komposztáló, több piknikasztal és egy szerszámtároló is helyet kap majd a kertben.

A Magdolna–Orczy negyed szociális városrehabilitációs program keretében a Józsefvárosi Önkormányzat megbízásából, a KÉK programokat is szerveznek még idén kertbe. Valamint az ő feladatuk, hogy kertészeket toborozzanak a kertbe. A cél az, hogy az új kertészek többsége környékbeli lakos legyen. Lesz egy félig fedett közösségi tér is, ahol akár főzni is lehet majd a kertből szedett friss alapanyagokból. A tavalyi vagyongazdálkodási terv szerint a telek hosszútávon zöld felületként funkcionál, így a közösségi kert jövője is biztosított.

A közeli Kálvária térre pedig új játszóeszközök kerülnek ki. Lesz egy mini focipálya, valamint egy teqball asztal is. A kutyafuttatóban pedig új ivókútat helyezünk ki. 

A kert kialakítása, a közösségi programok szervezése, és a játszóeszközök beszerzése a VEKOP-6.2.1-15-2016.-00013 azonosító számú városrehabilitációs program részeként valósul meg. 

Megjegyzés: A jelentkezés már lezárult, a sorsolás megtörtént. Mindenki, aki az űrlapon keresztül jelentkezett, értesítést kap, akkor is ha nyert és akkor is, ha nem került be.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!