Hamarosan indul a forgalomcsillapítás a Magdolna negyedben 

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Hamarosan indul a forgalomcsillapítás a Magdolna negyedben 

Hamarosan indul a Magdolna negyed forgalomcsillapítása, amelynek részeként új forgalmi irányokat jelölünk ki, átalakítunk kereszteződéseket, szélesebb járdafelületeket és járdaszigeteket hozunk létre.

Ha kíváncsi a Magdolna negyed végleges forgalomtechnikai terveire, látogasson el a http://rev8.hu/magdolna-forgalomcsillapitas/ oldalra.

Ha pedig nem szeretne lemaradni az új forgalmi rend bevezetésének dátumáról, iratkozzon fel a RÉV8 hírlevelére: http://rev8.hu/hirlevel/

Az új forgalmi rend bevezetését megelőzte egy társadalmi egyeztetés, ahol a lakók is elmondhatták a véleményüket a tervekről. Ha kíváncsi, hogy milyen vélemények érkeztek be, olvassa el erről szóló cikkünket. A Magdolna negyed pontos határait itt tudja megnézni.

A visszajelzések alapján a RÉV8 finomította a terveket, majd pedig elindult az engedélyeztetési folyamat, ami a vártnál hosszabb ideig tartott. Ennek az egyik oka, hogy több szereplővel kellett egyeztetni, valamint több olyan fizikai kialakítást is tartalmazott a terv, amelyek itthon még nem ismertek.

Milyen változásokra kell számítani?

A mellékutcákba csak a helyi forgalom hajthat be, az átmenő autók a nagyobb utakat használhatják. Így csökken a helyi károsanyag kibocsátás, tisztább lesz a levegő!

Megszüntetjük a járdán parkolást, így kényelmesebben és biztonságosabban lehet majd gyalogolni. A járda felszabadítása Lujza, Magdolna, Koszorú, Szigetvári és Dankó utcákat érinti majd.

A gépjárművek legfeljebb 30 km/h-val közlekedhetnek a negyedben. Ezzel szintén sokkal biztonságosabbá válik a negyed. Sőt, sokkal csendesebb is lesz!

Kerékpárral és rollerrel minden utca két irányban járható lesz. Így szeretnénk vonzóbbá tenni a biciklis közlekedést a Magdolna negyedben.

Hogyan változnak majd a forgalmi irányok az autózók számára?

A Magdolna utcában 3 kereszteződés is átalakul, és gépjárművel nem lesz keresztezhető. A csomópontokban forgalomterelő eszközöket helyezünk ki, amelyek a kerékpárosok és a gyalogosok áthaladását lehetővé teszik. 

Előre is köszönjük az együttműködésüket és türelmüket az új forgalmi rend bevezetése alatt!

Ha bármilyen kérdése van a Magdolna negyed forgalmi rendjével kapcsolatban, látogasson el a rev8.hu/magdolna-forgalomcsillapitas weboldalra, vagy írjon az info@rev8.hu címre.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!