Közös játékkal, beszélgetéssel, szórakozással indítottuk el Józsefváros új gyerek- és ifjúsági részvételi programját

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Közös játékkal, beszélgetéssel, szórakozással indítottuk el Józsefváros új gyerek- és ifjúsági részvételi programját

2023. szeptember 22-én hivatalosan is elstartolt a JóKer, Józsefváros Gyerek- és Ifjúsági Részvételi Programja, köszönjük, hogy ennyien velünk tartottatok!

A Kesztyűgyár 15. születésnapját ünneplő hétvége programsorozatába bekapcsolódva péntek délután játékokkal, sportfoglalkozással, beszélgetéssel, chillszobával vártuk a gyerekeket és a fiatalokat – szerencsére ragyogó időben –, hogy a kétéves, az Európai Unió által is támogatott programot ünnepélyesen is megnyissuk.

A Kesztyűgyár épületében és a Mátyás téren párhuzamosan zajlottak foglalkozások: társasjáték, gyerekjogi workshop, foci és tombola is várta az érdeklődőket.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az MTK Budapest csapatának a részvételt és a támogatást: a Mátyás téri közös foci, a kabalaállat libával, Gedeonnal való fotózkodás és a focizás utáni tombola is rendkívül népszerű volt a gyerekek körében.

Míg kint mozgással és társasozással, bent beszélgetéssel, a gyerekek jogainak és lehetőségeinek közös feltérképezésével telt az idő a program vezetője, dr. Mátyók Fanni vezetésével. A résztvevők képes-rajzos élményfal megalkotása mellett beszélgettek arról, mitől lesz valami számukra fontos és érdekes, milyen visszajelzések bátorítják őket a felnőttek részéről, mit jelent számukra a biztonság, vagy hogy mire kíváncsiak, mi lelkesíti őket.

Fotó: Karakas Kata

Nemcsak a JóKer-megnyitó foglalkozásokra, de az azokat követő rapversenyre is rengetegen érkeztek a Kesztyűgyárba – ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek a remek produkcióhoz, a győzteseknek külön is.

Csatlakozz, kövesd te is a JóKer programjait, várunk szeretettel! A tervek szerint a következő két évben gyerekbarát kerekasztalokat szervezünk, gyerek- és ifjúsági tanácsot alakítunk, több intézményben a gyerekek és a fiatalok is dönthetnek majd arról – külön részvételi költségvetés keretében –, mire fordítsanak forrást az egyes intézmények, interaktív gyerekjogi foglalkozásokat szervezünk, külön programot indítunk az érdeklődő szülőknek, bőséges képzést kapnak a gyerekekkel és fiatalokkal dolgozó szakemberek, de legfőképpen: nagyon sokat fogunk gyerekekkel és fiatalokkal találkozni, és azon dolgozni, hogy minél inkább hallassák a hangjukat, és részt vegyenek az őket is érintő döntésekben.

Fotó: Pápai Gergő

Állandó programunk szerdánként 16.00 és 18.00 óra között a Tali a téren: focizni, kosarazni, tollasozni, kártyázni, beszélgetni hívjuk a gyerekeket és a fiatalokat a II. János Pál pápa térre. Józsefváros szociális munkásai és ifjúsági szakemberek várják az érdeklődőket egy csomó izgalmas játékkal és ötlettel hétről hétre.

Kérdésed van? Írj nekünk: joker@jozsefvaros.hu

A nyitóeseményről készült képes beszámolónkat két fotós is jegyzi: Pápai Gergő mellett a 17 éves Karakas Kata képeit is köszönjük, aki nyolcadik kerületi lakosként, 11.-es tanulóként és tehetséges fotósként is segítette hétvégén a gyerek- és ifjúsági részvételi program indulását. 

 

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!