10 roma gyakornok kezdi meg munkáját az önkormányzatnál

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

10 roma gyakornok kezdi meg munkáját az önkormányzatnál

Szeptember 10-ig jelentkezhettek a felsőoktatásban, illetve bölcsődei, óvodai, szociális, családsegítő vagy gyermekvédelmi tevékenységhez kapcsolódó szakképzésben résztvevő roma származású diákok a roma gyakornoki programba.

Programunk célja, hogy a roma származású fiataloknak -mentor támogatása mellett- lehetőségük legyen  megismerni a közigazgatás és az adott intézmény működését.

Gyakorlati tapasztalatokat szerezennek a munka világában, elősegítve ezzel a Józsefvárosi Roma Gyakornoki programban résztvevő fiatalok társadalmi integrációját.

Októbertől 10 gyakornok kezdi meg a szakmai gyakorlatát, többek között a Jegyzői Kabinetben, a Polgármesteri Kabinetben, a Kerületgazdálkodási Ügyosztály Vagyongazdálkodási Irodáján, a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központban, a Költségvetési és Pénzügyi Ügyosztályon és a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődékben. 

A gyakornokok havonta bruttó 150 376 forint összegű juttatást kapnak elvégzett feladataikért.

A program 2024 februárjáig fog tartani. 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!