Akadálymentesített lakások pályázhatók Józsefvárosban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Akadálymentesített lakások pályázhatók Józsefvárosban

Józsefvárosban az önkormányzati bérlakáshoz jutás elsődleges formája a lakáspályázat. Az Önkormányzat rendszeresen hirdet meg lakáspályázatokat, hiszen rendkívül nagy az igény a kerületben önkormányzati bérlakásokra. A 2023 novemberi lakáspályázati fordulóban 5 lakást hirdetünk meg: ezek a lakások mind 100%-ban felújítottak, amelyekre mozgásszervi fogyatékos, illetve súlyos mozgáskorlátozott személyek, vagy a velük együtt költöző közeli hozzátartozójuk pályázhatnak.

Részletes leírások:

https://lakaspalyazat.jozsefvaros.hu

Könnyen érthető nyelven íródott felhívás itt

Ki vehet részt a pályázaton?

Az aki mozgásszervi fogyatékos, illetve súlyos mozgáskorlátozott személy, vagy a vele együtt költöző közeli hozzátartozójuk, aki a fenti személy ápolására, gondozására tekintettel ápolási díjra vagy gyermekek otthon gondozási díjára jogosult. További feltétel, hogy a pályázó legalább egy éves állandó bejelentett lakcímmel, vagy legalább egy éves tartózkodási hellyel rendelkezzen Józsefvárosban, és hogy az együttköltözők száma nem haladja meg a „megpályázható lakások adatai” táblázatban közölt létszámot.

A pályázat benyújtási határideje: 2023. december 8. 13:00

Józsefvárosi lakáspályázati tanácsadó fórum novemberben

Helyszín: Kesztyűgyár Közösségi Ház, Mátyás tér 15.

Időpont: 2023. november 7. kedd, 18:00-19:30

A Józsefvárosi Önkormányzat által 2023 novemberében meghirdetett lakáspályázatról részletesen itt tájékozódhat:

lakaspalyazat.jozsefvaros.hu

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján sajnos sok pályázat bizonyul érvénytelennek, ezért az önkormányzat új lehetőségeket teremt a leendő pályázóknak, ahol segítséget, tanácsot kaphatnak a pályázatok kitöltésében. Jöjjön el Ön is a lakáspályázati tanácsadó fórumra!

Ha segítségre van szüksége:

  • a lakáspályázati folyamat megértésében,
  • a fontos határidők megismerésében,
  • a jelentkezési lap kitöltésében,
  • a szükséges mellékletek beszerzésének megismerésében,
  • egyéni kérdések megválaszolásában,

a Józsefvárosi Önkormányzat munkatársai várják Önt lakáspályázati tanácsadó fórumunkon!

Kérdése van? Forduljon hozzánk!

Ha nincs lehetősége eljönni a tanácsadó fórumra, segítséget kérhet a JSZSZGYK Lakhatási csoportjánál, ügyfélfogadási időben, valamint, ha akadálymentes ügyintézési lehetőségre van szüksége,  időpontfoglalás után a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján minden csütörtökön és pénteken. Időpontot foglalhat a Zöld számon, a Hivatal központi számán vagy ügyfélfogadási időben személyesen a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán.

tel: +36 1/459-2100 (Központ) vagy  +36 80/277-256 (Zöld szám)

További információ: Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Kerületgazdálkodási Ügyosztály, Vagyongazdálkodási Iroda

email: vagyongazdalkodas@jozsefvaros.hu

tel: +36 1/459-2251

Jelen pályázatot a  Budapest Főváros Önkormányzat támogatásával és a Fővárosi Szociális Közalapítvány (FSZKA) segítségével valósítjuk meg.

A projektről bővebb információt a https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes/akadalymentes-lakasok-kialakitasa/ oldalon olvashatnak.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!