Elkészült a Tömő utcai kutyafuttató

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Elkészült a Tömő utcai kutyafuttató

Január második hetében elkészült a Tömő utca 40-46. szám melletti zöldterületre tervezett kutyafuttató. Az új kutyafuttató paddal, ivókúttal, szemetessel és világítással felszerelt. Kerítésére belátásgátló háló került, tavasszal pedig növényeket ültetünk a lakások irányába a futtatón kívülre. Ezenfelül a futtatóba tájékoztató táblák fognak még kerülni, melyek gyártása folyamatban van.

Mi történt eddig?

A Tömő utca 40-46 társasház mellett található nagyobb füves területet régóta használták a környéken élő kutyatulajdonosok reggeli és esti sétáik alkalmával. Ezen a környéken nincs sok kutyafuttató, a Ludovika és a Kálvária téri futtatók is távolabb helyezkednek el. Így a kutyások sokszor a Corvin sétány magaságyásait vagy a társasházak között húzódó zöldsávokat használták a kutyák mozgatására.

Ezért 2023 áprilisától a Közösségi Részvételi Iroda munkatársai a társasházak közös képviseletének kezdeményezésére egy véleményezést indítottak a Tömő utcában és a környéken lakók körében arról, hogy szeretnék-e, hogy kutyafuttató létesüljön a Tömő utca 40-46. szám melletti zöld területre.

Az igényfelmérésen résztvevők többsége (72%) támogatta a javaslatot, hogy egy új kutyafuttatót telepítsenek a Tömő utca 40-46. melletti zöld területre. Az igényfelmérés eredményeiről részletesebben itt olvashatnak: https://jozsefvaros.hu/otthon/hirdetotabla/hirek/2023/07/uj-kutyafuttato-kialakitasa-a-tomo-u-40-46-mellett-az-igenyfelmeres-osszefoglaloja/

Az igényfelmérés eredményei alapján az új kutyafuttató létrehozásáról szóló döntésre tett javaslatot a Közösségi Részvételi Iroda.

Az illetékes bizottság támogató döntése után októberben elkezdődhetett a kutyafuttató kivitelezése. A csapadékos időjárás miatt a kutyafuttató kivitelezése nem a tervezettek szerint haladt, emiatt a kivitelezés befejezése 2023 év végére tolódott.

Mit érdemes tudni?

Az új futtatóra ugyanaz a takarítási rend vonatkozik, mint a kerület többi kutyafuttatójára: a JGK munkatársai minden nap ürítik a kukákat és összegyűjtik a szemetet, valamint minden csütörtökön nagynyomású takarító géppel fertőtlenítik a területet. A heti, nagynyomású vízzel történő takarítás mellett évente és félévente valósul meg fertőtlenítő szeres talajvédelem, ami semlegesíti a baktériumokat.

A környéken élők nyugalmának biztosítására kérő, valamint a kutyapiszok felszedésére figyelmeztető táblák már kikerültek, a jövőben pedig a minden kerületi kutyafuttatóban érvényes használati etikettek is kihelyezünk. Ezek gyártása folyamatban van.

Az új kutyafuttató létesítésével várhatóan kevesebb kutyatulajdonos használja majd a Corvin sétány magaságyásait, és a lakóközösség által örökbefogadott Tömő utcai zöldfelületeket kutyáik lemozgatására.

Problémám van. Kit kereshetek?

Amennyiben folyamatban lévő rongálásnak vagy hangoskodásnak a tanúja, kérjük, hívja a Józsefvárosi Közterület-felügyelet ingyenes zöld számát: 06(80) 204-618

Amennyiben a kutyafuttató megsérült, megrongálódott, kérjük jelezze a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. részére az alábbi felületek egyikén:

Amennyiben a kutyafuttató fejlesztésével kapcsolatban van kérdése, panasza, keresse a Városüzemeltetési és Zöldprogram Irodát: varosuzemeltetes@jozsefvaros.hu

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!