Emlékhelyek, köztéri órák, bicikliút – Ötletelő műhelyet tartottunk a tisztviselőtelepi TÖE-házban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Ötletelő műhelyet tartottunk a tisztviselőtelepi TÖE-házban

A Tisztviselőtelepen élők idén is rendkívül aktívak voltak a részvételi költségvetés ötletelő műhelyén – ezúttal is javaslatokban gazdag, tartalmas és nagyon jó hangulatú estét töltöttünk a résztvevőkkel. A könyvszekrényektől a biciklisávokon át a köztéri órákig sok izgalmas elképzeléssel érkeztek a környéken élők a műhelyre.

Február 10-ig tart az idei részvételi költségvetés ötletbeadási szakasza. Minden héten ötletelő műhelyen várjuk azokat, akik szívesen gondolkodnának közösen arról, hogyan lehet még jobb, élhetőbb Józsefváros, és milyen programokat, fejlesztéseket látnának szívesen a kerületben.

Idén már 180 millió forint elköltéséhez várunk ötleteket.

A második alkalmat január 18-án este a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület (TÖE) Bláthy Ottó utcai házában tartottuk. Még két hasonló alkalom lesz az ötletbeadás végéig, várjuk Önöket szeretettel – mindig csütörtökönként, 18.00 órai kezdéssel:

2024. január 25.: Kastner Kommunity, II. János Pál pápa tér 8.

2024. február 1.: Stereo Művház, Illés utca 36.

Aradi Fanni és Iváncsik Fanni, a Közösségi Részvételi Iroda munkatársai segítettek áttekinteni a részvételi költségvetés mérföldköveit, idei menetét és az egyes szakaszok legfontosabb teendőit.

Nemcsak az eddig megvalósult ötletekről beszéltek röviden, de abban is segítették a jelenlévőket, hogy mitől lesz egy-egy ötlet jogi és gyakorlati szempontok szerint is megfelelő, hogyan érdemes gondolkodni és felépíteni egy tervet, mielőtt papírra vetnék az ötletbeadók.

A jelenlévők a problémák megfogalmazását és rendszerezését követően két csoportban dolgoztak tovább: az egyikben jellemzően a Rezső térrel (Magyarok Nagyasszonya tér, Szenes Iván tér) kapcsolatos fejlesztési ötleteket beszélték meg és dolgozták ki, míg a másik asztalnál köztisztasági, zöldítési-virágosítási, közlekedési, szúnyoggyérítési javaslatok hangzottak el, de olyan igények is megfogalmazódtak, hogy szükség lenne köztéri emlékhelyre, sőt órákra is.

Az ötletbeadó lapok kitöltését és beadását követően megköszöntük a tisztviselőtelepiek idejét és aktív részvételét, majd felhívtuk a figyelmüket, hogy a szavazólapra kerülő végleges listáról döntő munkacsoportba is várunk minden érdeklődőt szeretettel.

Az ötletbeadás február 10-ig tart, szavazni pedig április 1. és 20. között lesz lehetőség.

Vegyél részt te is, költsük el ezt a 180 millió forintot közösen, okosan és felelősen.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!