Ősszel indul az első józsefvárosi gyerekrészvételi költségvetés

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Ősszel indul az első józsefvárosi gyerekrészvételi költségvetés

A gyerekrészvételi költségvetés tulajdonképpen a nagy részvételi költségvetés kistestvére. A lényegi elemei ugyanazok, és a célja is éppen az, ami a harmadik éve sikerre futó józsefvárosi részvételi költségvetésnek.

A JóKer, a józsefvárosi Gyerek- és Ifjúsági Részvételi Program is azért indult útjára, hogy az itt élő fiatalok és gyerekek véleménye, nézőpontjai, érdekei még markánsabban meg tudjanak jelenni a városvezetés döntéseiben.

A cél, hogy a fiataloknak és a gyerekeknek legyen lehetőségük megfogalmazni, hogy mitől lennének számukra jobbak és élhetőbbek a kerület közterei, parkjai, hogy mitől komfortos és biztonságos számukra egy-egy intézmény, vagy hogy milyen programok szolgálják valójában a kikapcsolódásukat, a szórakozásukat, a pihenésüket. Ezek az igények pedig szervesen épüljenek be a döntéshozás mindennapi gyakorlatába.

Az őszi gyerekrészvételi költségvetés ehhez forrást (több tízmillió forintot) és közösen kidolgozott programot is rendel.

Az ötletek kidolgozásán és véglegesítésén át a legjobb javaslatok megszavazásáig minden folyamatban a fiataloké és a gyerekeké a főszerep. A megvalósítás természetesen az önkormányzat feladata lesz.

A FiDo és a Kesztyűgyár szakembereivel közösen a JóKer és a Közösségi Részvételi Iroda munkatársai már hosszú hetek óta az ősszel induló gyerekrészvételi költségvetés részleteit dolgozzák ki – az előkészítő workshopok egy részén természetesen józsefvárosi gyerekek is részt vesznek. 

A 10 éves FiDo és a 15 éves Kesztyűgyár is nagy múltú, rengeteg tapasztalatot felhalmozó, népszerű józsefvárosi intézmények, ahol értékes szakmai munka folyik. Az első gyerekrészvételi költségvetés kidolgozása ezzel együtt is izgalmas kihívás és fontos tanulási folyamat.

A májusban egyéves JóKer program egyik mérföldköve lesz, és a Közösségi Részvételi Iroda munkatársainak is különleges, új feladat.

Rengeteg munka vár még ránk őszig – a további részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!