A képviselő-testület nem fogadta el a részvételi költségvetés nyertes ötleteinek megvalósításáról szóló javaslatot májusi ülésén

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

A képviselő-testület nem fogadta el a részvételi költségvetés nyertes ötleteinek megvalósításáról szóló javaslatot májusi ülésén

A 2024-es józsefvárosi részvételi költségvetés szavazása április 20-án zárult le, az online és az offline szavazatok összesítését követően eredményt hirdettünk. A nyertes ötletekről itt írtunk részletesen.

Ebben az évben már 180 millió forint elköltéséről szavazhattak a józsefvárosiak.

Ahhoz, hogy a legtöbb szavazatot elnyerő ötletek megvalósítása elkezdődhessen, az önkormányzat képviselő-testületének határozata és jóváhagyása szükséges. Ez a korábbi években is így történt.

A nyertes ötletek megvalósításáról a képviselő-testület májusi ülésén hoztak döntést. A határozati javaslatot nem fogadták el.

Egy képviselő előre jelezte, hogy az ülésen nem tud részt venni, két képviselő pedig elhagyta a termet a szavazás idejére. A javaslat elfogadásához minősített többségre lett volna szükséges, ami azt jelenti, hogy az önkormányzati képviselők több mint felének igennel kellett volna szavaznia. A szavazáson 9 képviselő szavazott igennel, 6 képviselő nemmel, 1 képviselő távolmaradt, 2 képviselő pedig nem szavazott, így nem volt meg a szükséges minősített többség.

A Közösségi Részvételi Iroda dolgozik azon, hogy a kérdés újra a képviselő-testület elé kerüljön, és a józsefvárosiak által beküldött, kidolgozott, majd megszavazott ötletek megvalósuljanak. Ennek lehetséges időpontjáról az önkormányzat honlapján és a Közösségi Részvételi Iroda online felületein adunk majd hírt.

A részvételi költségvetés minden közreműködőjének ezúton is szeretnénk újra megköszönni az erőfeszítéseit, egyúttal a türelmét.

Kérdésed van?

Közösségi Részvételi Iroda

1082 Budapest, Baross u. 63-67. fszt. 3/1. reszvetel@jozsefvaros.hu +36 1/459-2139 + 36 20/ 258-6713 (pénteki napokon!)

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!