Mutatjuk a 2024-es részvételi költségvetés nyertes ötleteit – Idén 180 millió forint sorsáról döntöttek a józsefvárosiak

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Mutatjuk a 2024-es részvételi költségvetés nyertes ötleteit – Idén 180 millió forint sorsáról döntöttek a józsefvárosiak

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a 2024-es józsefvárosi részvételi költségvetésben ötletbeadóként, munkacsoporttagként, szavazóként, önkéntesként, egyúttal köszönjük az önkormányzat munkatársainak szakmai segítségét is!

A szavazás április 20-án, szombaton éjfélkor lezárult. Idén a szavazásra három hét állt rendelkezésre: április elsejétől április 20-ig.

A beküldött 379 ötlet közül 40 került szavazólapra. Az idei keretösszeg 180 millió forint.

Az online és a papíralapon beérkezett szavazatokat munkatársaink és a részvételi költségvetés munkacsoportjának tagjai számolták és adták össze.

Összesen 1365-en szavaztak. Mindenki öt szavazatot adhatott le.

Online 863-an adták le a voksukat, papíralapon, személyesen pedig 502 fő.

A szavazatok számának megfelelően kialakult sorrend alapján állt össze azoknak az ötleteknek a listája, amelyeket megvalósít a Józsefvárosi Önkormányzat.

Ebben az évben összesen 11 ötlet nyert.

Az I-es körzetben (Palotanegyed, Csarnok negyed és Corvin negyed) a legtöbb szavazatot begyűjtő nyertes ötletek:

A II-es körzetben (Népszínház negyed, Magdolna negyed, Kerepesdűlő) az alábbi ötletek kapták a legtöbb szavazatot:

A III-as körzetben (Losonci negyed, Orczy negyed, Ganz negyed, Tisztviselőtelep) négy ötlet fért a keretbe:

A helyhez nem köthető, a teljes kerületet érintő nyertes projektek, amelyeket megvalósítunk:

A nyertes ötletek megvalósítása várhatóan a májusi képviselő-testületi döntés után indulhat el, erről a testületi határozatot követően tájékoztatni fogunk.

Az idei részvételi költségvetés záróeseményét a Teleki téri piacon tartottuk április 19-én este. Az eseményről készült élő felvételt itt lehet megtekinteni.

A további részleteket a részvételi költségvetés oldalán tudod figyelemmel kísérni, a korábbi évek nyertes ötleteinek megvalósulását itt tudod követni. A hivatalos döntést követően az idei nyertes ötletek megvalósulását is ugyanitt tudod majd figyelemmel kísérni. 

Ha pedig kérdésed lenne, fordulj munkatársainkhoz bizalommal:

Közösségi Részvételi Iroda

1082 Budapest, Baross u. 63-67. fszt. 3/1. reszvetel@jozsefvaros.hu +36 1/459-2139 + 36 20/ 258-6713 (pénteki napokon!)

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!