Augusztusban érkeznek az új eső- és napvédett buszmegállók

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Augusztusban érkeznek az új eső- és napvédett buszmegállók

A 2022-es részvételi költségvetés egyik nyertes ötlete volt, hogy olyan helyszíneken, ahol jelenleg a buszmegállók nem eső- és napvédettek, olyan új utasvárókat építsen a Józsefvárosi Önkormányzat, amelyek viszont már azok. A részvételi költségvetésben erre 12 millió forintot szavaztak meg a józsefvárosiak. 

Mi történt eddig?

A Józsefvárosi Önkormányzat 2023 év végén először beszerzést írt ki tervezésre és kivitelezésre. Ez a beszerzés eredménytelen lett. Ezután egy új beszerzést írtunk ki módosított beruházási leírással. Ez a beszerzés sikeres lett, májusban az önkormányzat aláírta a nyertes pályázóval a szerződést.

A nyertes ötletben 12 millió forintot szavaztak meg a lakosok, ezen felül további 12 millió forintot csoportosított az önkormányzat a 3 új buszmegálló tervezésére, gyártására és kivitelezésére. A beruházás költsége tehát összesen bruttó 24 millió forint.

Hol lesznek az új utasvárók?

Az új eső- és napvédett utasvárók három helyszínen lesznek:

  • a Kálvária téren, a 9-es busz, a 72-es és a 83-as troli megállójában az Orczy tér irányába
  • a Mátyás téren, a 99-es busz megállójában a Blaha Lujza tér irányába
  • a Mátyás téren, a 99-es busz megállójában a Mátyás király tér irányába

Hogyan fognak kinézni az utasvárók?

Mikor fognak kikerülni az új utasvárók?

Jelenleg az utasvárók gyártása zajlik. Az utasvárók telepítése augusztusban fog elkezdődni. Ezután a JGK Zrt. munkatársai fogják üzemeltetni a buszmegállókat várhatóan 2024 szeptemberétől. 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!