Indul az új eső- és napvédett buszmegállók kiépítése

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Indul az új eső- és napvédett buszmegállók kiépítése

A 2022-es részvételi költségvetés egyik nyertes ötlete volt, hogy az önkormányzat eső- és napvédett utasvárókat telepítsen olyan helyekre, ahol a jelenlegi buszmegállókban nem találhatók ilyenek. 12 millió forintot szavaztak meg az ötletre a józsefvárosiak

Az új utasvárók elkészültek, így megkezdődhetnek az egyes helyszíneken a kihelyezéshez szükséges munkálatok.

Az alábbi helyszínekre kerülnek új utasvárók:

  • a Kálvária téren a 9-es busz, a 72-es és a 83-as troli megállójába az Orczy tér irányába
  • a Mátyás téren a 99-es busz megállójába a Blaha Lujza tér irányába
  • a Mátyás téren a 99-es busz megállójába a Mátyás király tér irányába

Mi fog történni?

2024. augusztus 27–28-án indulnak meg a bontási, majd az alapozási munkák. Ezeknek a helyszínét elkerítjük. A buszmegállók nem lesznek áthelyezve, ugyanott lehet fel- és leszállni.   

Elsőként a Mátyás téri megállókban a jelenleg ott lévő, műtárgynak számító elemek kiemelése és arrébb helyezése történik meg a Nagy Fuvaros utca II. János Pál pápa térhez közelebb eső irányába (ezek egy korábbi józsefvárosi projekthez kapcsolódó tárgyak a megállókban, ülő-, támaszkodó- és tányéros elemek).

Az elemek áthelyezését követően végzik a burkolatok helyreállítását és az új alapozást, ez várhatóan szeptember közepéig befejeződik. Ezután a beton teljes megszilárdulásához időre van szükség.

A Kálvária téri helyszínen bontási munkák nem lesznek, csak alapozás.

Az utasvárók kihelyezése egy-két napot vesz majd igénybe, ez a tervek szerint október elején történik meg mindhárom buszmegálló esetében.

Szíves türelmüket köszönjük!

Ha kérdése van, vagy panasszal élne a kiépítési munkák során, forduljon munkatársainkhoz bizalommal:

Főépítész - Városépítészeti Iroda

1082 Budapest, Baross utca 63-67. III. em. 306. foepitesz@jozsefvaros.hu +36 1/459-2157 +36 20/335-7449 (pénteki napokon!)

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!