Szeptemberi programok a Dankó udvarban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Szeptemberi programjaink a Dankó Udvarban

Elkészült az udvar szeptemberi órarendje. Újdonság, hogy minden nap 10 és 19 óra között leszünk nyitva a hónapban. A megszokott programokon túl készülünk csereberével, kő-papír-olló versennyel, linómetszéssel és a zsonglőrködést is ki lehet majd próbálni.

A Dankó udvar egy közösségi udvar a Dankó utca 18. szám alatt, ami a 2022-es részvételi költségvetés egyik nyertes ötleteként valósult meg. Az udvar 2024. május és októbere között egy tesztidőszakkal nyitott meg, amit a RÉV8 szervez. A tesztidőszakból már csak két hónap van hátra, ezt követően kérjük majd meg a lakókat, hogy értékeljék az elmúlt időszakot. Az önkormányzat az együttműködő szervezetek, a lakók és a RÉV8 tapasztalatai alapján dönti el, hogy a jövőben hogyan üzemeljen az udvar.

A következő programokat ajánljuk szeptemberre:

Cserebere a Dankó udvarban

2024. szeptember 21. 10 óra

Helyszín: Dankó utca 18. 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1580981645960606/

Üvegfestés a Dankó udvarban

2024. szeptember 29. vasárnap 16 óra 

Helyszín: Dankó utca 18. 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/867135918279731/ 

Ha szeretne többet megtudni programjainkról, nézze meg órarendüket a dankoudvar.hu/orarend oldalon. 

Milyen volt az augusztus?

Augusztusban nagyon sok minden történt az udvarban. Folytatódtak a már megszokott programok, készültek makramé táskák, karkötők, krétarajzok, festmények, és még az uborka is beérett. Volt ismét tollaslabda bajnokság, ahol egyre több verseznyző vesz részt. A kick-box edzés is beindult, és csodás rajzok is készültek a felnőtteknek szóló rajzszakkörön. Ha kíváncsi, hogy mik készülnek az udvarban, akkor csatlakozzon a Dankó udvar barátai Facebook-csoporthoz., mert itt szoktuk megosztani az alkotásokat. A kertmozi sorozatunk is befejeződött, köszönjük mindenkinek, aki eljött és velünk mozizott!

Miről beszélgettünk augusztusban? 

Minden hónapban összegyűlünk a szomszédokkal és beszélgetünk arról, hogy mi történt az elmúlt hónapban. Augusztus 28-án gulyásleves volt a menü, amit Géza bácsi készített a szomszédoknak.

A beszélgetés során nagyon fontos kérdések merültek fel. Egy szomszéd elmesélte, hogy nagyon örült neki, hogy megnyitott az udvar, és van egy hely, ahol a gyerekek is tudnak mit csinálni a szünidőben, edzéseken részt venni és másokkal találkozni. Az egyik edzés során kialakult egy konfliktus két gyerek között. A hasonló helyzetek elkerülésére több javaslat is érkezett a szomszédoktól, mint például a sportpálya fokozott felügyelete, a határozott fellépés, roma programtartók és közösségi munkások alkalmazása, és ifi felelősök bevonása. Tudjuk, hogy nagyon fontos, hogy milyen hangulat van az udvarban és az is, hogy mindenki biztonságban érezze magát, ezért köszönjük szépen a javaslatokat, egyetértünk a meglátásokkal. Foglalkozunk azzal, hogy hogyan tudjuk tovább erősíteni a csapatunkat a jövőben. 

Felmerült, hogy a közösségi kert köré húzzunk fel egy kerítést. Megoszlottak a vélemények a kerítéssel kapcsolatban. Egyrészt fontos, hogy a magaságyások gondozásába fektetett idő és energiát mindenki tiszteletben tartsa, és senki ne szedje le a termést. Bár volt aki egyáltalán nem tapasztalt lopást. Az is elhangzott, hogy a kerítés nem oldaná meg teljes mértékben a problémát, és elhatárolná a közösségi kertet az udvar többi részétől. Így az udvar sokkal kevésbé lenne nyitott és szabad, mint ahogy azt eredetileg terveztük. Az októberig tartó tesztidőszak alatt kerítést már nem fogunk kihelyezni, de a jövőbeli nyitás esetén elgondolkozunk a kérdésen. Abban maradtunk a résztvevőkkel, hogy a beszélgetést folytatni fogjuk ebben a témában. 

Legközelebb szeptember 18-án találkozunk 17:30-kor órakor lesz a Dankó udvarban, hogy megbeszéljük a szeptemberi tapasztalatokat. Ezúttal saslikot fogunk készíteni, várunk mindenkit szeretettel!

Grillezne, vagy sportpályát foglalna? Mindkettőre van lehetőség! Két grillünk van, amit le lehet foglalni, mi adjuk a grillt, a többit a foglaló hozza. Ha szeretne foglalni, kérjük, írjon az info@dankoudvar.hu címre, ahol közösségi munkásainkkal tudja egyeztetni a részleteket.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!