Déri Miksa utcaünnep

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Déri Miksa utcaünnep

Csarnok negyedi lakosok figyelem! A Déri Miksa utcában már az utolsó simításokat végezzük, hamarosan kész az utca. Megterveztük, leteszteltük és most itt az ideje belakni a kész utcát. Találkozzunk november 12-én szombaton 14 órakor, és egy nagy közös térfoglaló akció keretében ünnepeljük meg, hogy végre minden munkagép hazament és miénk az utca!

Az esemény részletes programját itt olvashatják: https://fb.me/e/1WsbQLMPJ

Rengeteg program várja szombaton a Déri Miksa utcában az arra járókat, és úgy tűnik az időjárás is kegyes lesz hozzánk.

A programokat a Nagy Fuvaros és a Fecske utca között lévő új gyalogos sétányon tartjuk majd, de érdemes lesz bejárni az egész utcát.

Délután 14 órakor egy zenés felvonulással nyílik meg az utcaünnep, és ezzel párhuzamosan elkezdődnek a foglalkozások is. Akik korán érkeznek készíthetnek papírsárkányokat, illetve lámpásokat vagy kérhetnek arcfestést.

A Déri utcaszafari keretében pedig mindenki felfedezheti az utcát, és aki az útlevélben található feladatokat megoldja nyereményt is kaphat. A Déri üzenőfalon pedig mindenki megírhatja, hogy mit jelent számára a Csarnok negyed, vagy üzenhet akár a szomszédjának is.

15 órától a gyerekek megtervezhetik a saját álomvárosukat is.

A foglalkozást Donáth Anna Róza, Thury György, Thury Lili tartják, akik a résztvevő fiatal várostervezőkkel együtt  meselényekkel, barátokkal, családtagokkal népesitjik be az álomvárost. Olyan házakat, játszótereket, parkokat lehet majd felépíteni, amelyek csak a legmerészebb fantáziánkban léteznek.

Aki esetleg szeretne felmelegedni annak lesz tea, sőt még mézkóstoló is a Délity méhészet mézeiből. A tea és a méz együtt pedig mindent visz! Ezen kívül lesz kürtőskalács és sült gesztenye is, sőt a Susuka is várja a melegedni vágyókat a Nagy Fuvaros utcában.

A délután folyamán fellépnek hip-hop táncosok, meghallgathatjuk az egyik Balogh Paci ösztöndíjas, Bessenyei Eszter fuvolajátékát, lesz tűzzsonglőr show és az estét egy érdekes analóg-film koncerttel zárjuk a Kaos Camping előadásában.

Megnyílik a Csarnok negyed arcai kiállítás, ahol a legkülönbözőbb emberek és közösségek történeteit mutatjuk be az új pergolán, ami egy igazi szabadtéri közösségi tér bemutatkozója is lesz egyben. Aki pedig még nem látta a Tűzfalon túl pályázat nyertes fotóit, az ezt is bepótolhatja az utcaünnepen.

Próbáljuk ki a trambulint és a fitness parkot, örüljünk együtt a fáknak, az esőkertnek, és a megújult Déri Miksa utcának!

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!