Losonci karácsony és tervbemutató – december 16.

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Losonci karácsony és tervbemutató – december 16.

December 16-án 15:30 órakor leszállnak az űrhajók a Losonci térre, és elhozzák magukkal a panelházak közötti közterek új terveit. Aki arra jár, segíthet feldíszíteni a Losonci tér első közös karácsonyfáját, és felteheti a kérdéseit a tervekkel kapcsolatban a Rév8 munkatársainak. Aki pedig szeretne, játszhat a panelházak falán lézerfényekkel, olyan régi számítógépes játékokat, mint a legendás pacman vagy snake. 

Azt, hogy milyen érzés hazajönni valahova, nagyban befolyásolja, hogy milyen úton keresztül érkezik haza valaki. A Losonci téren a panelházak közötti sétány jelenleg is összeköt bizonyos tereket, de ezek sokszor üresek és szürkék, nem igazán otthonosak. A Rév8 2022 májusában két közösségi tervezési alkalmat tartott, ahol a lakókkal közösen átbeszélték, hogy milyen fejlesztési célokat jelöljön ki az önkormányzat a téren. A többség több zöldfelületet, szabadföldbe ültetett fát és padot szeretne a sétányra. Azok akik nem tudtak eljönni ezekre az alkalmakra, kérdőív kitöltésével szólhattak bele abba, milyen legyen a Losonci tér. A közösségi tervezésről és a kérdőív eredményeiről részletesebben korábbi cikkünkben olvashat.

A tervek szerint a panelházak közötti terek és az ezeket összekötő sétány is megújul. A tervezésnél figyeltünk a mostani szélsőséges időjárási viszonyokra is. Több helyen feltörjük az aszfaltot, és zöldfelületeket létesítünk. Ezek gondoskodnak majd a nyári nagy melegben a sétány hűtéséről, az esős időszakokban pedig elnyelik a csapadékvizet.

Mindenkit sok szeretettel várunk 15:30-kor a Szigony utcában a Spar mögött, ahol először a 100 fős Superar kórus énekel majd, ezután pedig közösen feldíszítjük a karácsonyfát. A három űrhajón lévő kiállításon részletesen bemutatjuk a Losonci tér új terveit, és a Rév8 munkatársai szívesen beszélgetnek erről az érdeklődőkkel. Ezzel párhuzamosan a Tár-s Egyesület kézműves foglalkozást tart a Reformált Baptistáknál, a Rotary Club hoz süteményeket. Ahogy besötétedik, a Meetlab lézertricikli is beüzemel, és a közeli panelház oldalán lehet majd játszani olyan legendás játékokkal mint a pacman vagy a snake.

Helyszín: A Szigony utcában a Spar mögött

Facebook esemény: https://fb.me/e/pRe8596kB

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!