Télűző programjaink Józsefvárosban

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Télűző programjaink Józsefvárosban

TÉLŰZŐ KARNEVÁL A KESZTYŰGYÁRBAN

Időpont: 2023. február 17. péntek 15:00-18:00

Helyszín: Kesztyűgyár Közösségi Ház, VIII. kerület, Mátyás tér 15.

Sok szeretettel várjuk azokat a gyermekeket, és persze szüleiket is, akik szívesen megmérettetnék magukat bátorságpróbáinkon, busómaszkot készítenének kézműves foglalkozásunkon, illetve részt vennének közös afrotánc- és zsonglőrfoglalkozásunkon, vagy csatlakoznának futball játékunkhoz.

A résztvevőket filmvetítés is várja, melyen a télűzéssel kapcsolatos népi hagyományokba nyerhetnek betekintést az érdeklődők.

A gyermekeknek kívánság szerint elkészítjük farsangi maszkját arcfestéssel, valamint fánkkal és meleg itallal várjuk őket.

A programon a részvétel ingyenes.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A program a VEKOP -6.2.1-15-2016-00013 azonosító számú projekt keretében a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit ZRT. szervezésében valósul meg.

Télűző kiszebáb-égetés a Szeszgyárban 

Időpont: 2023. február 24. péntek 16:15

Helyszín: Kálvária tér, Szeszgyár köz

„A babona szerint a kiszebáb égetése megszabadítja az embereket minden bajtól. A téltemető népszokás igen kedvelt volt a falusi népek körében. A lényege, hogy a gyermekek kiszebabát és zajkeltő szerszámokat készítettek, mellyel a falu főterére vonultak. A vonulás közben hangosan zörgették szerszámaikat és télűző rigmusokat kiabáltak. „

Február 24-én pénteken 16.15-től a Tűzfészek Cirkuszi Produkció gólyalábasai vidám jelmezben zsonglőr mutatvánnyal várják a gyerekeket a Kálvária téren. 16.30-kor az ő vezetésükkel átvonulunk a Szeszgyár udvarába, hangosan dobolva, énekelve, ahol 17.00 órától a Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület „Télűző farsangi mulatság” címmel húszperces tűzzsonglőr előadás tart, egy busójelmezes zsonglőr meggyújtja a tüzet, és bedobja az első kiszebábot.  Ezután az óvodások és a megjelent kerületi családok, emberek közös éneklés kíséretében, rádobhatják a tűzre a saját készítésű bábjaikat, a kézzel írt gondűző céduláikat.

Szeretettel várunk mindenkit!

Losonci farsang

Időpont: 2023. február 17. péntek 16:00-18:00

Helyszín: Szigony utca 10., a Spar mögött

Elmaradt a karácsonyi lézerjáték, amit egy farsangi mulatsággal pótlunk. Elűzzük a telet az új űrhajók segítségével, és természetesen a Losonci tér új terveiről is kérdezhet bárki aki eljön!

Érkezik a lézertricikli, amiről a panelházak oldalán olyan régi számítógépes játékokkal lehet játszani, mint a legendás pacman vagy snake. Ha már farsang, akkor természetesen lesz maszkkészítő műhely is. Jön a 100 fős Superar gyerekkórus, akik már nagyon készülnek az előadásra. Aki pedig fázik, beállhat a Nagyecsedi cigány táncházba, és megtanulhat pár lépést a táncosoktól.:

Program

16:00-18:00

Lézertricikli – mobil lézerjáték vetítő állomás a Meet Lab csapatával

Készítsd el saját farsangi maszkodat velünk!

Kérdezz-felelek! – Beszélgetés a Losonci tér új terveiről

16:20

Superar kórus

16:45

Nagyecsedi cigány táncház

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1363140301114051/?ref=newsfeed

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!