Az én Józsefvárosom történetmesélő est a Teleki téri piacon: Kint és bent- szeptember 21.

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Az én Józsefvárosom történetmesélő est a Teleki téri piacon: Kint és bent- szeptember 21.

Józsefváros története a mi történetünk. Az én Józsefvárosom sztorimesélő programsorozat harmadik alkalommal várja szeretettel a szereplőket és a hallgatókat, ezúttal igazán különleges helyszínen, a Teleki téri piacon.

Szeptemberi eseményünk témája: kint és bent. 

Arról mesélünk és arról hallgatunk meg történeteket, milyen otthon lenni ebben a nyüzsgő, dinamikusan változó, sokat látott kerületben, mit lát a szemlélődő, és milyen benyomásai vannak a vendégnek, milyen ide visszatérni és hazajönni, vagy milyen generációk óta a kerület lüktetésében élni.

Hogyan vagyunk aktív részesei és szemlélői e kerület alakulásának, milyennek látjuk benne magunkat, és milyennek látnak mások minket? Kikre emlékszünk, és hogyan fognak ránk emlékezni? Mi az, amit semmiért sem adnánk, és mi az, amit bármi áron felejtenénk? Milyen kint és bent, az évtizedek nagyítóján át és most a nyolcadik kerület vagy közelebbről a Teleki tér és környéke.

A helyszínválasztás sem véletlen, hiszen maga a piac hatalmas kapuival egyszerre nyitott és zárt. Otthonos labirintus, zajos és színes közösségi tér, a nagy kereskedelmi láncok árnyékában is makacs túlélő. A pont, ahol minden összeér.

Várunk szeretettel mindenkit!

Van egy jó történeted? Szívesen megosztanád? Kíváncsian meghallgatnád másokét? Tudsz valakit, akinek biztosan ott a helye? Van olyan történet, ami szerinted kihagyhatatlan? Szeretnéd, hogy a te sztoridat más mondja el?

Akár mesélnél, akár csak hallgatnád másokét, várunk szeretettel!

A programra a belépés ingyenes.

Időpont: 2023. szeptember 21., csütörtök 18.00 óra

Helyszín: Teleki téri piac, Teleki László tér 11.

A sztorik, versek, felolvasások között élő zenés produkciókkal is várunk.

Köszönjük a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ segítő együttműködését és támogatását.

Hogyan tudsz jelentkezni történetmesélőnek?

A Közösségi Részvételi Iroda nyilvános sztorimesélő estjein bárki 5–10 percben elmondhatja a legkedvesebb, legizgalmasabbb, legviccesebb vagy legmeghatározóbb történetét.

Nem kell profi beszélőnek vagy gyakorlott szereplőnek lenned.

A lényeg, hogy azok osszák meg egymással Józsefváros semmihez sem hasonlítható anekdotáit és történeteit, akik saját tapasztalatból és a mindennapokban ismerik ezt a kerületet.

Küldd el a történeted e-mailben 2023. szeptember 8., péntekig az enjozsefvarosom@gmail.com e-mail-címre.

Ezután felvesszük veled a kapcsolatot, és segítünk, hogy a programon már magabiztosan fogj mikrofont, és úgy tudj mindent elmesélni, ahogy szeretnéd.

Van egy jó sztorid, de nem szeretnél szerepelni?

Az e-mailed végére írd oda, hogy „olvasásra” és azt, hogy „névvel” vagy „név nélkül”.  Ezeket a történeteket összegyűjtjük, kinyomtatjuk, és az esteken szabadon el lehet majd ezeket olvasni.

Szeretnéd, ha valaki más mondaná el történeted?

Az e-mailed végére írd oda, hogy „felolvasásra”, illetve, hogy „névvel” vagy „név nélkül”. Ebben az esetben valaki más fogja elmesélni a sztoridat az estén.

Te nem akarsz történetet mesélni, de szívesen hallanád másokét?

Téged is nagy szeretettel várunk – a részvételhez egyáltalán nem kell, hogy neked is legyen sztorid. Várunk a legszuperebb hallgatóságnak, ha szeretnéd megismerni a szomszédaidat egy kicsit más oldalról.

Kérdésed van?

Hívj minket a +36 1/459 2139-es számon, vagy írj e-mailt a reszvetel@jozsefvaros.hu címre.

Ha Te is hozzájárulsz, a történeted bekerül a Józsefvárosi Múzeum oral history gyűjteményébe és így Józsefváros történelmébe is.

Az eseménysorozat védnöke Litkai Gergely Karinthy-gyűrűs humorista.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!