Józsefváros kitüntetettjeinek díjátadója – 2023. november 7.

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Józsefváros kitüntetettjeinek díjátadója - 2023. november 7.

közössIdén is sor kerül a kerület kitüntetettjeinek díjátadójára, amelyet Józsefváros 246. születésnapján tartunk meg. Fontosnak tartjuk, hogy elismerjük azoknak az életművét és hozzájárulását Józsefváros fejlődéséhez, akik idén kitüntetésben részesülnek. A díjátadón a kitüntetettek méltatása mellett kisfilm-bejátszásokkal és műsorral is készülünk. A díjátadón fellép Danyi Diána és Ónodi Csaba.

Csatlakozzanak hozzánk november 7-én, kedd délután 16 és 18 óra között a Józsefvárosi Önkormányzat 300-as termében.

Az átadott díjak:

Díszpolgári Cím adományozható annak, aki kiemelkedő munkájával a kerületben vagy országosan, illetve nemzetközi viszonylatban is általános elismerést szerzett, és ezzel a kerület polgárai körében közmegbecsülésre tett szert, továbbá hozzájárult Józsefváros fejlődéséhez, jó hírnevének öregbítéséhez. A díszpolgári harangok alkotója Mihály Gábor Munkácsy és Kossuth-díjas szobrászművész.

Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetés a Józsefváros érdekében kiemelkedő tevékenységet végző, egész életműve alapján elismerésre méltó személy vagy Józsefváros érdekében kiemelkedő tevékenységet végző szervezet részére adományozható. A kitüntetésre érdemes személy elhalálozása esetén a díj posztumusz kitüntetésként is adományozható, amelynek átvételére a legközelebbi hozzátartozó jogosult.

Józsefvárosért kitüntetés Józsefváros fejlesztésében a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely területén kiemelkedő tevékenységet végzők részére adományozható.

Józsefvárosi Aranykoszorú adományozható Józsefváros területén működő iparosok, kereskedők, vállalkozók és gazdasági tevékenységet végző társaságok kiemelkedő munkájának elismerésére.

Józsefvárosi Kultúráért kitüntetés annak az egyénnek vagy közösségnek adományozható, aki/ami tevékenységével, életművével kulturális területen kiemelkedő tevékenységet folytat és ezáltal hozzájárul Józsefváros kulturális életének sokszínűségéhez, örökségének gyarapításához.

Guricsné Pásztor Erzsébet kitüntetés adományozható a testnevelési és sporttevékenység területén kiemelkedő munkát végzett természetes személyeknek és jogi személyeknek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek munkájának elismerésére.

Józsefvárosi Közösségekért díj teljes egészében az Önök díja: a kerületi lakosok jelölhettek egyéneket és közösségeket, majd az ő közönségszavazataik döntöttek a díj győzteseiről is.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!