Van egy jó ünnepi sztorid? – Mondd el ez évi utolsó történetmesélő estünkön

Utolsó frissítés:

Az Én Józsefvárosom 5. Téma: Ünnep

Józsefváros története a mi történetünk. Az én Józsefvárosom sztorimesélő programsorozat már ötödik alkalommal, idén utoljára várja szeretettel a szereplőket és a hallgatókat, 2023. december 7-én, csütörtökön a Horváth Mihály téren, a Józsefvárosi Bálaszínben (ahol ekkorra már két hete zajlani fognak az ünnepi programok, koncertek, és a jégpálya is várja a korcsolyázni vágyókat).

A decemberi időpont és a helyszín tálcán kínálja a témát: ünnep Józsefvárosban.

A keretek ezúttal sem szorosak: szó sincs arról, hogy csak józsefvárosi Télapókról szóló történeteket vagy a Jézuska-váráshoz kötődő karácsonyi sztorikat várnánk.

Bárki mesélhet az itt élő közösségek legszebb hagyományairól, csodákról és örömteli pillanatokról, fényről és sötétségről, történelmi jelentőségű koccintásokról, egyszóval bármiről, ami ünnepként él az emlékezetében.

Persze tegyük a szívünkre a kezünket, az év végi időszak fennköltségében bukdácsolás is hálás téma, félrement ajándékok, odaégett vacsorák, örökre szóló összeveszések és még örökebbre szóló összeborulások… A lényeg, hogy minden sztorit szeretettel várunk, ami Józsefvárosban esett meg, és ünnepi szalaggal átköthető.

Várunk mesélőnek és hallgatónak is

Neked is van egy jó ünnepi történeted? Szívesen megosztanád? Kíváncsian meghallgatnád másokét? Tudsz valakit, akinek biztosan ott a helye? Van olyan történet, ami szerinted kihagyhatatlan? Szeretnéd, hogy a te sztoridat más mondja el?

Akár mesélnél, akár csak hallgatnád másokét, várunk szeretettel!

A programra a belépés ingyenes.

Az én Józsefvárosom 5. – Ünnep

Időpont: 2023. december 7., csütörtök 18.00 óra

Helyszín: Józsefvárosi Bálaszín, Horváth Mihály tér

A sztorik, versek, felolvasások között élő zenés produkciókkal, étellel és itallal is várunk.

Ha már ott vagy a történetmesélő esten, csatlakozz a Józsefvárosi Önkormányzat karácsonyi adománygyűjtési akciójához is! Részletek itt >>>

Hogyan tudsz jelentkezni történetmesélőnek?

A Közösségi Részvételi Iroda nyilvános sztorimesélő estjein bárki 5–10 percben elmondhatja a legkedvesebb, legizgalmasabbb, legviccesebb vagy legmeghatározóbb történetét.

Nem kell profi beszélőnek vagy gyakorlott szereplőnek lenned.

A lényeg, hogy azok osszák meg egymással Józsefváros semmihez sem hasonlítható anekdotáit és történeteit, akik saját tapasztalatból és a mindennapokban ismerik ezt a kerületet.

Küldd el a történeted e-mailben legkésőbb 2023. december 1., péntekig az enjozsefvarosom@gmail.com e-mail-címre.

Ezután felvesszük veled a kapcsolatot, és segítünk, hogy a programon már magabiztosan fogj mikrofont, és úgy tudj mindent elmesélni, ahogy szeretnéd.

Van egy jó sztorid, de nem szeretnél szerepelni?

Az e-mailed végére írd oda, hogy „olvasásra” és azt, hogy „névvel” vagy „név nélkül”.  Ezeket a történeteket összegyűjtjük, kinyomtatjuk, és az esteken szabadon el lehet majd ezeket olvasni.

Szeretnéd, ha valaki más mondaná el történeted?

Az e-mailed végére írd oda, hogy „felolvasásra”, illetve, hogy „névvel” vagy „név nélkül”. Ebben az esetben valaki más fogja elmesélni a sztoridat az estén.

Te nem akarsz történetet mesélni, de szívesen hallanád másokét?

Téged is nagy szeretettel várunk – a részvételhez egyáltalán nem kell, hogy neked is legyen sztorid. Várunk a legszuperebb hallgatóságnak, ha szeretnéd megismerni a szomszédaidat egy kicsit más oldalról.

Kérdésed van?

Hívj minket a +36 1/459 2139-es számon, vagy írj e-mailt a reszvetel@jozsefvaros.hu címre.

Ha Te is hozzájárulsz, a történeted bekerül a Józsefvárosi Múzeum oral history gyűjteményébe, így Józsefváros történelmébe is.

Az eseménysorozat védnöke Litkai Gergely Karinthy-gyűrűs humorista.

Jövőre folytatjuk.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!