Információs táblára kerül a Dankó utca nevének története

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Információs táblára kerül a Dankó utca nevének története

1934. december 13-án a józsefvárosi Madách Imre utcát Dankó Pista nevére keresztelték, ami óriási felháborodást váltott ki az utcában lakókból. A helyiek nem törődtek bele a névváltoztatásba, és tiltakozó beadványt küldtek a Fővárosi Közmunkák Tanácsának. A hosszas levelezés, beadványok, viták után végül 1939-ben a mai csonka alakjára változtatták a híres cigánypírmás, dalszerző nevét. Így lett Dankó utca a Dankó Pistából.

A Józsefvárosi Önkormányzat információs táblát készített e névváltoztatás megörökítésére, amelyet június 4-én délelőtt ünnepélyes keretek között avatunk fel.

Időpont: 2024. június 4., kedd 11 óra

Helyszín: 1086 Budapest, Dankó u. 1.

Az eseményen beszédet mond: Pikó András polgármester

Zene: Pádár Lajos hegedűprímás, Malácsik Gusztáv harmonikás, Matyi Gábor nagybőgős

Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várunk! https://www.facebook.com/events/s/hogyan-lett-danko-utca-a-danko/454180283988347/

Az esemény nyilvános, amelyen kép- és hangfelvételek készülhetnek. Adatkezelési tájékoztatónk itt található: jozsefvaros.hu/adatvedelem

 

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!