Részletes tájékoztató készült a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának fejlesztéséről

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Részletes tájékoztató készült a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának fejlesztéséről

Kérésünkre részletes tájékoztatót készített a Budapesti Fejlesztési Központ arról a fejlesztésről, amely a következő években jelentős hatással lesz a Palotanegyed lakóinak életére.

Az elmúlt hónapokban a konkrét megvalósítás irányába fordult a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fejlesztésének története a Palotanegyedben: sikerrel zárult a tervpályázat, a tervezést koordináló Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) hamarosan megköti a szerződést a tervezővel. A tervpályázat alatt és a továbbiakban is az önkormányzat elsőszámú kapcsolattartója a BFK felé Barta Ferenc kerületi főépítész.

A Józsefvárosi Önkormányzat sok megkeresést kapott az elmúlt hetekben, hónapokban, amelyekben volt kíváncsiság, de legtöbb esetben inkább az érintett lakók aggodalma fogalmazódott meg. Éppen ezért kezdeményeztük a BFK-nál a jelentősebb előzetes lakossági tájékoztatást, illetve jeleztük a mielőbbi szélesebb lakossági bevonás szükségét. Ennek örömteli eredménye a BFK által összeállított tájékoztató, valamint megállapodtunk abban is, hogy a vázlattervek elkészülte után azokról érdemi párbeszéd indul a lakossággal, a környékbeli lakók biztos elérésével. Ez legkorábban a tavasz végére várható.

A Pollack Mihály tér, Múzeum utca és Szentkirályi utca szervesen kapcsolódik a beruházáshoz, azok tervezése is része a mostani tervezési csomagnak.

A nagyon sok megkeresés okán jelezzük Pikó András polgármester és az önkormányzat álláspontját:

1)    Támogatunk minden fejlesztést a kerületben, ami az itt lakók érdekeire épít, őket figyelembe veszi, a józsefvárosiaknak előnyös.

2)    A PPKE új campusának fejlesztése jóval több mint egy építészeti projekt és tömbrehabilitáció, hiszen az egy sűrűn beépített és lakott területbe ékelődő gigaberuházás, hatásai az egész negyedre kihatnak.

3)    A beruházás mérete okán folyamatos, aktív együttműködést és kapcsolattartást vár el az Önkormányzat a lebonyolítóktól, a BFK-tól és a PPKE képviselőtől és ezért proaktívan tesz is.

4)    Folyamatos társadalmi párbeszédet kérünk a koordinátor BFK-tól és kötelességünk meggyőződni, hogy nem a Palotanegyed lakóinak feje felett zajlik a beruházás.

5)    A Pollack Mihály tér, Múzeum utca és Szentkirályi utca megújítása városépítészetileg indokolt, sőt a projekt mentén szükséges, hogy ez minél inkább közösségi, gyalogos és zöld irányba történjen.

Fontos kihangsúlyozni, hogy az építkezéssel bármilyen szempontból érintett házak esetén az építkezés előtt alapos műszaki vizsgálat szükséges, mellyel a BFK vezetői is egyetértenek.

A Budapesti Fejlesztési Központ részletes tájékoztatója itt érhető el, melyet a BFK az érintett terület lakóházaiba is eljuttatott.

A projektről a BFK honlapján itt olvashatnak részletesen: https://bfk.hu/fejlesztesek/pazmany-peter-katolikus-egyetem-campusfejlesztes/

Amennyiben előzetesen kérdései vannak, a kozosen@bfk.hu e-mail címen keresheti meg a Budapest Fejlesztési Központot.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!