Tavaszi programok a Tolnai kertben

event_available Utolsó frissítés:

Berobbant a tavasz a Tolnai kertben, a magaságyások mind gazdára találtak, új komposztmestere is van a kertnek és a méhek napját is megünnepeltük a megújult zsebparkban.

Április 30-án szombaton egy horgolt méhecske szállt a Tolnai kert kapujára, aki megpróbálta becsalogatni az arra járó embereket.

A kertben az Ötletcsarnok pályázat nyertesei, Délity Kitti méhész és Pék Andrea óvodapedagógus a méhész szakmáról és a méhek életéről mesélt a gyerekeknek és szüleiknek.

A Délity családnak saját méhészete van, így Kitti saját élményein keresztül mutatta be a méhészek mindennapjait. A résztvevők megismerték a méhcsaládok tagjait: egy méhanya mellett több here és rengeteg dolgozó van egy családban. Megtudhatták, hogy milyen fontos szerepe van a méhtáncnak egymás tájékoztatásában, ugyanis ezzel jelzik egymásnak a méhlegelők irányát és nagyságát. Ezen kívül a méhészethez szükséges eszközöket is meg lehetett nézni. Egy mini kaptárból előkerült egy keret is, amit pár napja még nektárral töltöttek fel a méhek, ami az édeskés illatán is érződött.

A különböző mézfajtákról nem csak elméletben lehetett hallani, hanem vajas kenyérre kenve meg is lehetett kóstolni. A gyerekek egy tájékoztató füzetet is kaptak a méhekről, amit Kitti állított össze, hogy a gyerekek otthon is átnézhessék, amit hallottak. Emellet pedig saját méhlegelőt is ültethettek és haza is vitték a gangra vagy a kertbe. Pék Andrea segítségével szuper méhecskés fejdíszek, és növényjelölők készültek, hogy ne keveredjenek össze a frissen ültetett virágmagok.

Ha szeretne ehhez hasonló, nyilvános programot tartani vagy nagyobb összejövetelt (például kiállítás, akusztikus koncert, jóga óra, szülinapi matiné) kérjük, jelezze az esemény előtt 1 héttel írásban, az info@rev8.hu címen.

A kert házirendje

A kert reggeltől sötétedésig várja a látogatókat. A fűszerkertnél meg lehet ismerni a különböző fűszernövényeket, a piknikasztaloknál lehet tanulni vagy dolgozni is, és madárlest is lehet tartani. A kert ivócsap megnyitásához a Fővárosi Vízművek engedélyére van még szükség, ezért átmenetileg a kert hátuljában lévő ideiglenes csapot lehet használni vízvételre. 2021. decemberétől a kertnek új házirendje van, ami alapján a kertbe kutyát nem szabad bevinni. A legközelebbi kutyafuttató a II. János Pál pápa téren található.

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!