Tavaszi programok a Tolnai kertben

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Tavaszi programok a Tolnai kertben

Berobbant a tavasz a Tolnai kertben, a magaságyások mind gazdára találtak, új komposztmestere is van a kertnek és a méhek napját is megünnepeltük a megújult zsebparkban.

Április 30-án szombaton egy horgolt méhecske szállt a Tolnai kert kapujára, aki megpróbálta becsalogatni az arra járó embereket.

A kertben az Ötletcsarnok pályázat nyertesei, Délity Kitti méhész és Pék Andrea óvodapedagógus a méhész szakmáról és a méhek életéről mesélt a gyerekeknek és szüleiknek.

A Délity családnak saját méhészete van, így Kitti saját élményein keresztül mutatta be a méhészek mindennapjait. A résztvevők megismerték a méhcsaládok tagjait: egy méhanya mellett több here és rengeteg dolgozó van egy családban. Megtudhatták, hogy milyen fontos szerepe van a méhtáncnak egymás tájékoztatásában, ugyanis ezzel jelzik egymásnak a méhlegelők irányát és nagyságát. Ezen kívül a méhészethez szükséges eszközöket is meg lehetett nézni. Egy mini kaptárból előkerült egy keret is, amit pár napja még nektárral töltöttek fel a méhek, ami az édeskés illatán is érződött.

A különböző mézfajtákról nem csak elméletben lehetett hallani, hanem vajas kenyérre kenve meg is lehetett kóstolni. A gyerekek egy tájékoztató füzetet is kaptak a méhekről, amit Kitti állított össze, hogy a gyerekek otthon is átnézhessék, amit hallottak. Emellet pedig saját méhlegelőt is ültethettek és haza is vitték a gangra vagy a kertbe. Pék Andrea segítségével szuper méhecskés fejdíszek, és növényjelölők készültek, hogy ne keveredjenek össze a frissen ültetett virágmagok.

Ha szeretne ehhez hasonló, nyilvános programot tartani vagy nagyobb összejövetelt (például kiállítás, akusztikus koncert, jóga óra, szülinapi matiné) kérjük, jelezze az esemény előtt 1 héttel írásban, az info@rev8.hu címen.

A kert házirendje

A kert reggeltől sötétedésig várja a látogatókat. A fűszerkertnél meg lehet ismerni a különböző fűszernövényeket, a piknikasztaloknál lehet tanulni vagy dolgozni is, és madárlest is lehet tartani. A kert ivócsap megnyitásához a Fővárosi Vízművek engedélyére van még szükség, ezért átmenetileg a kert hátuljában lévő ideiglenes csapot lehet használni vízvételre. 2021. decemberétől a kertnek új házirendje van, ami alapján a kertbe kutyát nem szabad bevinni. A legközelebbi kutyafuttató a II. János Pál pápa téren található.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!