Józsefváros télen is segít – 2022

Utolsó frissítés:

Józsefváros télen is segít – 2022

Adventi programok és jégpálya  

A Józsefvárosi Önkormányzat idén is ingyenes, mindenki számára elérhető adventi programokkal vár mindenkit a karácsonyig tartó időszakban a Horváth Mihály téren minden pénteken, szombaton és vasárnap. Gyertyagyújtás minden adventi vasárnap 17 órakor. Ugyanitt látogatható január végéig jégkorcsolya-pályánk.

További információk: https://jozsefvaros.hu/otthon/hirdetotabla/hirek/esemenyek/2022/11/adventi-keszulodes-jozsefvarosban/

Csatlakozzon a Józsefvárosi Önkormányzat karácsonyi adományozási akciójához! 

A Józsefvárosi Önkormányzat - már hagyományként - idén is adománygyűjtést szervez, és a kerület közösségéhez fordul, hogy támogassák a kerület a rászoruló tagjait, hogy számukra is különleges legyen az ünnep. Az adománygyűjtés által étel kerülhet a nélkülözők ünnepi asztalára, és ajándék kerülhet azoknak a gyerekeknek is a karácsonyfa alá, akik családjában nehézséget jelent az ünnepi időszak különlegessé tétele.

További információk: https://jozsefvaros.hu/otthon/hirdetotabla/hirek/2022/11/csatlakozzon-a-jozsefvarosi-onkormanyzat-karacsonyi-adomanyozasi-akciojahoz/

Vegye igénybe nappali ellátást nyújtó intézményeinket!

Amennyiben Ön Józsefvárosban él és nyugdíjas vagy egészségkárosodása okán nyugdíjszerű ellátásban részesül (ide tartoznak a NYUFIG-tól kapott ellátások) - vagy ilyen embert ismer - és nem tudja fűteni a lakását vagy étkezése nem megoldott vagy önmaga ellátásáról csak segítséggel tud gondoskodni, forduljon bizalommal a lakóhelyéhez közeli nappali ellátást nyújtó intézményhez!

További információk: https://jozsefvaros.hu/otthon/hirdetotabla/hirek/2020/12/figyeljunk-az-egyedul-elokre/

Ha problémát okoz Önnek a rezsi kifizetése, segítünk! 

Forduljon a Józsefvárosi Önkormányzathoz és vegye igénybe támogatásainkat, ha problémát jelent Önnek rezsiszámlái befizetése, vagy válságos anyagi helyzetbe kerül.

További információk: https://jozsefvaros.hu/rezsivalsag

Igényeljen szénmonoxid érzékelőt! 

Akár önkormányzati, akár saját tulajdonú lakásban él, szénmonoxid érzékelő berendezést igényelhet a Józsefvárosi Önkormányzattól.

További információk: https://jozsefvaros.hu/ugyintezes/ugy/szenmonoxid-erzekelo/

Ön is segíthet: kihűléses halálesetek megelőzése 

Kérjük, hogy amennyiben tud olyan, idős, magányos  emberről, akit bármilyen okból a kihűlés akár a lakásában is veszélyeztetheti, hívja a 112-es segélyhívót vagy jelezze  a Józsefvárosi Önkormányzatnak!

Ingyenesen hívható zöld szám: 06-80-277-256 (hétköznap 8-18 óra között az ünnepek alatt is!)

További információk: https://jozsefvaros.hu/otthon/hirdetotabla/hirek/2020/11/tajekoztato-a-kihuleses-halalesetek-megelozeserol/

Idén télre is megnyílik a józsefvárosi Életmentő Pont 

Az Életmentő Pont a krízisidőszakban 2022. december 15-től 2022. március 15-ig működik majd, este 8-tól reggel 8 óráig. Az Életmentő Pont célja átmeneti éjszakai szállást nyújtani a leghidegebb téli hónapokban az utcán élő fedél nélkülieknek.

További információk: https://jozsefvaros.hu/otthon/hirdetotabla/hirek/2022/12/iden-telre-is-megnyilik-a-jozsefvarosi-eletmento-pont/

Információk hajléktalan embereknek

Józsefvárosban négy éjjeli menedékhely és öt átmeneti szálló várja télen a fedél nélkül élő embereket. Senkinek nem kell az utcán átvészelnie a telet! A fenntartók között megtalálható a BMSZKI, az Oltalom Alapítvány, a Menhely Alapítvány, az Üdvhadsereg és a Szeretet Misszionáriusai. Ezen kívül öt nappali melegedő és három népkonyha is segíti a legnehezebb helyzetben lévőket.

További információk: https://jozsefvaros.hu/otthon/hirdetotabla/hirek/2020/11/hajlektalan-emberek-szamara-igenybe-veheto-szolgaltatasok-jozsefvarosban/

Ha segítségre szoruló hajléktalan embert lát, azonnal telefonáljon! 

A Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálata minden, a hajléktalan embereket érintő szolgáltatásról tud felvilágosítást adni a nap 24 órájában, a hét minden napján (pl. étkezés, szálláslehetőségek, mosási lehetőségek, férőhelyek stb.). Szükség esetén a diszpécserszolgálat utcai gondozó szolgálatot vagy krízisautót is tud a helyszínre küldeni.

Amennyiben ellátatlan, bajba jutott hajléktalan ember ügyében kérne segítséget, kérjük, hívja ezt a számot: 06 (1) 338–4186

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!