Mondja el, mire szeretné használni a Dankó udvart!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Mondja el, mire szeretné használni a Dankó udvart!

A Józsefvárosi Önkormányzat szeretné újranyitni a Dankó utca 18. szám alatt található udvart, hogy a környék lakói számára legyen a közelben elérhető zöldterület, ahol sportolásra és kertészkedésre is van lehetőség. A 2022-es részvételi költségvetésen a józsefvárosiak 10 millió forintot szavaztak meg az udvar zöldfejlesztésére. Az Önkormányzat ezt szeretné kiegészíteni további fejlesztésekkel, hogy az udvar minél több gyerek és felnőtt számára barátságos hely legyen, amit szívesen használnak.

Az igényfelmérés célja, hogy az Önkormányzat megismerje a környék lakóinak tapasztalatait és igényeit a Dankó utcai udvarral kapcsolatban, majd ezeket figyelembe véve nyithassa újra az udvart 2024 tavaszán.

A felnőtteknek szóló igényfelmérés innen elérhető.
A gyerekeknek szóló igényfelmérés innen elérhető.

A Dankó udvar újranyitását több lépésben valósítjuk meg:

  • 2023. szeptember 15-e és október 22-e között igényfelmérést végzünk a környékbeli lakók körében, amit papíron és online is ki lehet tölteni. Külön kérdőívet készítettünk a gyerekeknek, mert szeretnénk megkérdezni az itt élő gyerekeket is arról, hogy mire és hogyan használnák az udvart. Az igényfelmérést a Közösségi Részvételi Iroda koordinálja.
  • Október 4-én 16 órakor területbejárást tartunk a Dankó udvarban (Dankó utca 18.), ahol az is megismerheti a területet, aki korábban még nem járt ott. Facebook esemény >>> 
  • Ezután az igényfelmérés során beérkezett javaslatok alapján az udvart 2024 tavaszától kezdődően teszt jelleggel megnyitjuk egy szezonra úgy, hogy a sportpályát az igényfelmérés alapján kialakított szabályoknak megfelelően labdajátékra is lehet használni. A tesztidőszakot a Rév8 koordinálja.
  • Ez a tesztidőszak 2024 őszén ér véget, amikor újra megkérdezzük a környék lakóit az addigi tapasztalataikról. Ekkor dönt majd az Önkormányzat véglegesen arról, milyen módon fejleszti tovább az udvart, és a sportpálya pontosan milyen funkciót kap.

Korábban az udvarban található sportpálya miatt érkeztek lakossági panaszok az Önkormányzathoz, ami miatt az udvart egy idő után bezárták. Az udvar újranyitásakor szeretnénk, ha a sportpályát újra birtokba vehetnék a kerületiek, de úgy, hogy annak használatát közösen kialakított szabályok határozzák meg, amelyek figyelembe veszik a közvetlen szomszédok igényeit is. Ezekre a szabályokra az alábbi kérdőívben tehet javaslatot.

Az újranyitást úgy tervezzük, hogy az udvarban a sportolás mellett más tevékenységet is lehessen folytatni. Ennek érdekében a pálya köré labdafogó hálót készítünk, az udvar zöld részén magaságyásokat alakítunk ki, az udvarban egy kerületőr lesz a portás, és közösségi munkások segítségével ingyenes programokat fogunk szervezni az udvarba, az udvarban található nyilvános illemhelyet naponta takarítjuk.

Szeretnénk, hogy minél több környékbeli lakó információkat kaphasson, és részt vegyen az igényfelmérésben – ehhez keresünk segítőket. Ha szívesen segítene a kopogtatásban, szórólapozásban és plakátozásban a környékbeli házakban, jelentkezzen önkéntesnek >>> 

Töltse ki az igényfelmérést 2023. október 22-ig, hogy megismerhessük javaslatait a Dankó udvar újranyitásával kapcsolatban.

Bővebb információ az igényfelméréssel kapcsolatban: Közösségi Részvételi Iroda reszvetel@jozsefvaros.hu

Bővebb információ a Dankó udvar újranyitásával kapcsolatban: Rév8 info@rev8.hu

Az igényfelmérés a 2022-es józsefvárosi részvételi költségvetésen nyertes ötlet, a Dankó utcai zöldfelület újranyitása és hasznosítása projekt keretében valósul meg.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!