Újra pályázatot hirdetünk: szabadidős és közösségi programok szervezése hajléktalan emberek számára 

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Szabadidős programok hajléktalan embereknek

A 2022-es józsefvárosi részvételi költségvetés egyik nyertes ötlete volt a „Nappali programok hajléktalan emberek számára” elnevezésű program, amelyet összesen 4 millió forintos kerettel szavazott meg a képviselő-testület.

Az ötletben olyan, hajléktalan emberek nappali ellátását végző intézményekkel együttműködésben végzett programok szervezése szerepelt, amelyek tartalmas elfoglaltságot biztosítanak az érdeklődőknek, segíthetik az együttélés konfliktusainak csökkenését, és lehetőséget biztosítanak a szociális szolgáltatások, az önkormányzat és az érintettek közötti kapcsolat megerősítésére, a további együttműködés alapjainak megteremtésére.

A részvételi költségvetésben meghatározott költségkeret különböző fókuszú programok megvalósítását teszi lehetővé: képzések, foglalkozások, olvasókör, tematikus séták mellett közös használatú helyiségek rendbetétele, festése, közösségi kert létrehozása vagy akár az intézmény előtti közterület rendezése, fejlesztése.

A programok az intézmények és az érintettek igényei szerint szerveződhetnek többek között önkéntesek bevonásával, ami lehetőséget biztosít a társadalmi érzékenyítésre is.

Az ötletet Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat az ötletbeadóval és szakemberekkel egyeztetve pályázat kiírásával valósítja meg.

A Képviselő-testület a 2023. március 29. napján kiírt első pályázat keretében 2.293.304 forint felosztásáról döntött a pályázók között. Korábbi pályázati nyerteseinkről itt olvashat.

A fel nem használt 1.706.697 forint támogatási keret felhasználása érdekében újra pályázatot ír ki a Józsefvárosi Önkormányzat.

A részletes pályázati kiírást ITT találja.

A postára adás legkésőbbi időpontja: 2023. november 2.

A személyes beadás legkésőbbi időpontja: 2023. november 2.

Kérdése van? Segítünk. Bővebb információ:

Rókusfalvy-Bodor Gergely

meeting_room III. em. 325. email bodorg@jozsefvaros.hu phone +36 1/459-2130

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!