Józsefvárosi Szomszédünnep kezdeményezés 2024 

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Józsefvárosi Szomszédünnep kezdeményezés 2024 

Szervezz közösségépítő Szomszédünnepet Józsefvárosban!

A Szomszédünnep kezdeményezés célja, hogy megerősítse és támogassa a kerület közösségeit, megerősítse a kisközösségeket, lakóközösségeket, és szomszédságokat közösségi események szervezésének ösztönzésével. A Szomszédünnep kezdeményezés keretében közösségépítő, közösségfejlesztő, közösségszervező programok fognak megvalósulni kerületszerte.

Közös bográcsozás, kertészkedés, zenélés, társasjátékozás vagy utcabál?

Milyen programterveket várunk?

  • Józsefvárosban élő, dolgozó vagy tanuló embereknek szól;
  • a résztvevők számára ingyenes;
  • eléri és bevonja a megszólítani kívánt közösséget, interaktív programmal, ami a jelenlévők cselekvő részvételére épít.

A Józsefvárosi Önkormányzat fontos értéknek tartja a kerület közösségeinek sokszínűségét, és célja a szomszédsági kapcsolatok támogatása, valamint a különböző helyzetű társadalmi csoportok közötti együttműködés erősítése. Ezért a Szomszédünnep kezdeményezés keretében a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. a Közösségi Részvételi Irodával együttműködésben közösségi programok valósulnak meg kerületszerte.

Bővebb információ a jelentkezés részleteiről és feltételeiről lásd a lenti felhívást.

Programterv beküldésének határideje: 2024. február 11. 23:59

Online jelentkezési űrlap:  jozsefvaros.hu/go/szomszedunnep2024jelentkezes

Mikor lehet megvalósítani a tervezett programot? 2024. április 1. és 2024. október 15. között.

Mennyi pénzből lehet megvalósítani a programokat? Egy programra maximum bruttó 200 ezer forintot tudunk biztosítani. A megigényelt összegtől a megajánlott összeg eltérhet.

Milyen formában valósul meg az együttműködés? A pályázat két körben valósul meg: a formai és tartalmi szempontból megfelelő pályázókkal a Közösségi Részvételi Iroda munkatársai személyesen is találkoznak, majd ezt követően döntenek a végleges támogatásokról. Megbízási szerződést köt a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. azoknak a programterveknek a kitalálóival, amelyeket szeretnénk együttműködésben megvalósítani. A megvalósítást a Közösségi Részvételi Iroda munkatársai segítik és támogatják a szerződésben rögzített módon.

Kik jelentkezhetnek?

  • 18. életévüket betöltött magánszemélyek, akik magyar TAJ-számmal rendelkeznek,
  • informális közösségek, amelynek egyik tagja magánszemélyként vállalja, hogy a közösséget képviselve a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt.-vel szerződik;
  • civil szervezetek, akik számlaképesek;
  • nonprofit gazdasági társaságok, akik számlaképesek;
  • társasházak, lakásszövetkezetek, lakóközösségek, akik számlaképesek, vagy amelyek egyik tagja magánszemélyként vállalja, hogy a közösséget képviselve a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt.-vel szerződik.

További információ

Kapcsolódó dokumentumok
  1. Szomszédünnep kiírás 2024 Utolsó frissítés: 2024. január 11.
    178 KB PDF dokumentum

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!