Pétanque-pálya, tanösvény, közösségi kötöde és textilműhely – Ötletelő műhely a Kastner Kommunityben

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Ötletelő műhely a Kastner Kommunityben

Merész ötletek, sok-sok zöldítési javaslat, közösségi tér álláskeresőknek és hobbikötőknek – a harmadik ötletelő műhelyünkre többen érkeztek nagyon konkrét elképzelésekkel.

Január 25-én este a Pápa téri Kastner Kommunityben ültünk össze az érdeklődőkkel, hogy az idei részvételi költségvetésbe ötleteket gyűjtsünk és dolgozzunk ki. Idén már 180 millió forint elköltéséről dönt a közösség.

Már csak egy hasonló alkalom lesz február 10-ig, az ötletbeadás végéig. Az utolsó ötletelő műhelyre is várunk mindenkit szeretettel:

2024. február 1. (csütörtök) Stereo Művház (Illés utca 36.), 18.00-tól 20.00 óráig

A Kastnerben Iváncsik Fanni, a Közösségi Részvételi Iroda munkatársa köszöntötte a résztvevőket, majd foglalta össze röviden mind a részvételi költségvetés, mind pedig az ötletbeadás legfontosabb tudnivalóit.

Az áttekintő után közösen csoportosítottuk a felmerülő problémákat és az elhangzó felvetéseket, majd két asztalnál gondolkodtunk tovább a résztvevőkkel.

Iváncsik Fanni instrukcióit követve a javaslatok egyre pontosabb megfogalmazását követően több alapvető kérdésre is igyekeztek választ találni a csoportok: ütköznek-e a felvetések valamilyen jogszabályba, lehet-e az önkormányzatnak már zajló, hasonló célkitűzésű projektje, melyek lehetnek a kivitelezés és a működtetés főbb kérdései, hogyan válik a közösség hasznára majd az ötlet megvalósulása.

A jelenlévők egy része közlekedési, zöldítési, tisztasági javaslatokat dolgozott ki részletesebben: a Pápa teret és a környékbeli utcákat gondolatban rengeteg fával, tanösvénnyel, pingpongasztallal, kényelmes paddal és pétanque-pályával népesítették be (ezt aztán a kiosztott eszközök segítségével gyönyörűen modellezték is). A másik asztalnál pedig az önkormányzat kiadó helyiségeinek hasznosításával kapcsolatos ötleteken gondolkodtak: hogyan lehetne az álláskeresőket kevésbé formálisan, ám annál eredményesebben segíteni, milyen funkciói lehetnek egy közösségi nappalinak, vagy hogy hogyan tudnának a kötni-varrni-horgolni vágyók egy jól felszerelt közösségi térben alkotni, tanulni.

Köszönjük az értékes javaslatokat és hogy ennyien velünk tartottak az ötletelő műhelyen.

Az ötletbeadás február 10-ig tart, szavazni pedig április 1. és 20. között lesz lehetőség.

A szavazólapra kerülő listáról döntő lakossági munkacsoportba is várunk minden érdeklődőt szeretettel.

Vegyél részt te is, költsük el ezt a 180 millió forintot közösen, okosan és felelősen.

Ne maradj le semmiről: iratkozz fel a részvételi hírlevélre, hogy minden fontos hírről időben értesülj!

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!